Alexandru Tănase a făcut agitaţie la Paris pentru întreaga Opoziţie

20 iulie 2009
Ieri, 19 iulie, candidatul PLDM Alexandru Tănase a avut la Paris o întâlnire cu câțiva alegători din Franța, chiar la bustul lui Mihai Eminescu din cartierul latin. Dumnealui a împărțit CD-uri și flyere cu îndemnuri de vot nu doar pentru PLDM, dar și pentru PL și AMN. Tănase a spus că scopul său principal în Paris nu e de a face campanie pentru PLDM, ci de a îndemna oamenii să meargă la votare, știind că la Paris părerile sunt deja împărțite asupra partidelor din Opoziția parlamentară. Apropo de CD-uri, Tănase a spus mai în glumă, mai în serios, că mii de CD-uri circulă prin țară și că e mare deficit de ele, pentru că, cică guvernul ar fi interzis premeditat importul lor.

Azi am înțeles că PL-ul și PLDM-ul nu se deosebesc practic prin nimic, ambele par să apere cauza națională cu aceleași argumente. Dl. Tănase chiar s-a destăinuit că, înainte să intre în politică, dumnealui vota PPCD, și că a intrat în politică anume pentru că a rămas dezamăgit de alierea lor cu comuniștii. El a mai lăsat să se înțeleagă, că ar fi șanse după alegeri ca PLDM și PL să se apropie și mai mult în cadrul coaliției de guvernământ și chiar să fuzioneze (probabil cu tot cu AMN).

În privința președintelui țării, dacă opoziția ajunge la guvernare și numărul de deputați o va permite, atunci va fi ales o persoană neutră în mod provizoriu pe vreo 20 de luni, timp în care deputații vor urma producă modificările în legislație pentru a transfera acest drept direct alegătorilor și să organizeze alegeri noi.

În chestiunea problemei transnitrene, dnul Tănase a spus că i-ar plăcea o abordare după modelul cipriot. Amintesc că Ciprul s-a integrat în UE fără a-și soluționa problema teritorială, după ce partea secesionistă a refuzat prin referendum să i se alăture în UE. Ideea e bună și înseamnă că integrarea în UE nu e neapărat condiționată de reîntregirea Moldovei.

Întrebat de mine dacă se fac ceva eforturi pentru a decomuniza minoritățile etnice, dl Tănase a fost sincer și a spus că partidul său nu poate concura cu toate privilegiile acordate de Voronin vorbitorilor de limbă rusă. La întrebarea dacă totuși se încearcă a face campanie în Găgăuzia sau Taraclia, dl Tănase a dat de înțeles că practic deloc, pentru că e aproape imposibil să le schimbi opțiunea de vot. El a dat exemplul domnului Dmitri Ciubașenko, care, deși face campanie și pentru vorbitorii de limbă rusă, are totuși mult mai mult succes în satele moldovenești, din păcate.

sursa:corneliuharea.blogspot.com

3 comentarii:

Anonim spunea...

Votati opozitia!
Nu cred sa dam gres, avem nevoie de un viitor diferit de acest al 8 ani de zile!
D-ul Tanase BRAVO !!! ca totusi gasiti timp pentru a sustine viitorul acestei tari, nu mai vrem comunistii la putere ....
Seram cu totii ca cistigul sa fie de partea opozitiei!
Luptati pentru ceea ce e al vostru si va apartine, dar cei care incearca sa distruga toate astea o frumusete de tara, si sa-si bata joc de populatie sa-i dam jos de la guvernare, si denumirea de comunist sa nu mai apara in viitor la conducere si niciodata!

Anonim spunea...

Admirabila este lupta in comun a tuturor partidelor din opozitie... astfel prioritate devine poporul si tara si nu interesele personale!
Sa ne ajute Dumnezeu in lupta pentru libertate si demnitate umana! Jos fiara comunista!

Timka spunea...

Frumos, sa invinga dreptatea!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: