Întâmplări nemaivăzute pe meleagurile basarabene (văzute din 1812 incoace)

29 mai 2009

Ieri, 28 mai 2009, creatura feroce din imaginea atasata, zburand, mi-a violat proprietatea privata. A survolat spatiul aerian din apartamentul meu timp de 30 de minute. La chemarile de a parasi apartamentul nu a reactionat. Pana la urma m-am vazut nevoit sa dezasamblez mopul pentru a folosi coada acestuia in scopuri militare indreptate catre monstruoasa creatura.

Ascunzandu-ma dupa fotoliu, oprind toate dispozitivele electrice din casa si stingand lumina am creat o ambianta care relata faptul ca nimeni nu este acasa. Creatura vazand acest lucru a aterizat pe masa si a inceput sa devoreze tot ce ii iesea in cale. Eu la randul meu ca un ostas adevarat am ridicat coada mopului si am indreptat o lovitura puternica in directia in care se desfasurau devorarile a tot ce imi apartine. Din pacate atacul meu s-a soldat cu un esec total. Creatura s-a enervat, si-a indreptat antenele in directia mea si a pornit atacul cu speranta ca ma va determina sa parasesc apartamentul. Eu, intrand in panica din cauza nestiintei de care eram cuprins pentru ca am intalnit aceasta creatura prima data in viata, am inceput sa flutur din maini si sa alerg prin casa strigand puternic in acelasi timp. Acest lucru a avut un oarecare efect asupra creaturii determinand-o sa se retraga la balcon in spatele dulapului amplasat acolo. Eu nemaiavand posibilitatea de a efectua atacuri asupra creaturii, am sigilat toate intrarile in apartament si am plecat la culcare cu gandul ca creatura va ceda si va parasi aceste tinuturi.

A doua zi dimineata, inarmandu-ma cu aceeasi coada de mop am plecat pentru a investiga daca balconul inca se afla sub ocupatia acelei creaturi nemaipomenite. Dupa 30 de minute de investigatie am ramas cu sufletul impacat negasind ceva ce ar indica prezenta vreo unui intrus pe teritoriile imparatiei mele. Am lasat usa la balcon deschisa si am plecat sa imi fac un ceai.

In aceeasi zi la amiaza, asezandu-ma sa privesc televizorul am fost surprins vazand cum creatura, cu un ranjet pe fata, mergea incetul pe langa perete si se indrepta spre bucatarie cu speranta ca nu va fi detectata. Am intrat din nou in panica si nu mai stiam ce sa fac. Daca aceasta creatura are 200 de ani si omorand-o eu voi distruge balanta si asa vulnerabila din al nostru univers? Norocul mi-a suras cand m-a batut gandul sa deschid prietenul a toti si toate, legendarul Google, care mi-a relatat ca acea creatura monstruoasa nu este nimic altceva decat un gandac de bucatarie a caror stramosi se trag din indepartatele State Unite ale Americii. Luand in consideratie aceste noi informatii strategice, m-am descaltat, am luat in maina slapul drept si am pornit la atac. Creatura a fost strivita din prima lovitura. Cadavrul neinsufletit al acestui gandac a fost aruncat la viceu. Ocupantul a fost alungat si pacea din nou s-a instaurat in meleagurile apartamentului meu mioritic.

P.S. Am doua intrebari:
1. Ce ati inteles din aberatiile relatate mai sus?
2. Cand punem cu totii mana pe mop pentru a alunga gandacul din proprietatea noastra privata?

6 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

hahaha, bai chiar serios era mutantu asta la tine in apartament?! sa ma fereasca Domnu, e strasnic )) seamana a spion comunist )) cred ca gindacu lucra p-u SIS )) eu sa vad asa ceva in casa la mine, fug din tara :D :D :D

Dragoș Galbur spunea...

Cand punem cu totii mana pe mop pentru a alunga gandacul din proprietatea noastra privata?


niciodata, pentru ca e prea fricoasa natiunea basarabeana fata de asemenea gindaci

Anonim spunea...

Ai pus intrebarea gresita...Sunt niste aberatii,atat - raspuns la intrebarea ta... :)
P.S. Relatarea e frumoasa,comica,dar si cu inteles profund...
Astia de la noi din tara sunt mizerii,dar nu gandaci...

Anonim spunea...

Da! Gindaci este prea frumos spus pentru guvernarea noastra!!!
Dar la prima intrebare eu as spune cam asa: este inversul unui text postmodernist (poate, caci poate fi privit in 2 sensuri, si nu numai......), adica vorbesti intr-un limbaj elevat (voit), grav despre un lucru amuzant!
La Postmodernisti este invers>>>>> se vorbeste in stil ludic despre lucruri serioase!!!
Noi acu suntem in plin postmodernism!!! Deci...

Violetta Donighevici

Anonim spunea...

... inverseaza stilul!!!

Eugina spunea...

...eu as lua asa ca o fabula in proza...n'ai dat nume concrete, insa toti si'au dat seama ca vorbesti despre ,,dragii vecini din Est''...si morala ar fi nimicirea lor...daca tu ai folosit slapii pentru al nimici, eu voi folosi limba mea materna, adica ROMANA...comunicind in fiecare zi in romana cu astfel de gindaci, si refuzind de a bombani in limba lor, in citeva decenii revine romanismul care ne'a fost furat.
P.S. desi daca stau bine sa ma gindesc la acesti gindaci nici spray'urile insecticide americane n'au dat rezultate:(...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: