Lasă-mi IP-ul în pace

5 mai 2009
Abia astăzi, 5 mai, am aflat, de fapt presupuneam dar m-am convins ulterior despre atacul din noaptea de sâmbătă pe duminică, asupra IP-urilor moldoveneşti de pe site-ul public www.odnoklassniki.ru . În jurul orelor 23.30 sîmbătă seara în jurul la 400 de profiluri au fost blocate şi verificate de către... presupun eu vă daţi seama cine. Probabil un pretext pentru acest atac a fost mitingul organizat pe 3 mai în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, în susţinerea dreptului la libera exprimare a mass-mediei. Cred că prin acest hack asupra IP-urilor din Moldova de pe odnoklassniki s-a încercat a verifica de către dânşii o presupusă informaţie ca şi cum presa ar organiza o tentativă de lovitură de stat. Ha-ha-ha ce amuzant şi totodată stupid.
Personal mi-a fost blocat profilul cca o oră, dar nefiind prima dată, mi s-a creat o imunitate la asemenea chestii. Până spre dimineaţă m-au contactat 24 de oameni care s-au plâns de acelaşi lucru, blocarea IP-urilor şi inaccesibilitatea la site. Deja pe 3 mai am văzut prin mai multe forumuri teme create despre acest atac.În acelaşi timp utilizatorii din Statele Unite, Romania, Rusia şi alte ţări au avut acces liber la site fără nici-o problemă.
Deci brusc m-a lovit în cap gândul că planul lui Vladimir Ţurcanu de a avea acces liber şi de a monitoriza vehement internetul din Republica Moldova a ajuns în plină desfăşurare. Presupun dar, că curând nu v-om mai avea deloc dreptul la libera exprimare şi cel mai straşnic ar fi, dispariţia site-urilor precum jurnaltv, unimedia sau curaj.net, acestea fiind principalele surse de informare a societăţii moderne.
Nu aştept explicaţii de la nimeni, în legătură cu acest atac, însă nu aş vrea personal să mă simt sub o ameninţare totalmente aiurea şi chiar mi-e în grijă ca nu cumva să fie atacat şi acest blog doar pentru faptul că aici se spune lucrurilor pe nume.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Da! Ai dreptate! Cred ca asta s-a si intimplat! pentru ca eu am vreo 3 seri de cind mi se blocheaza! Intru putin, ii vad pe ceilalti ca au fost activi intr-un anume timp in care mie mi se spunea ca temporar saitul este blocat!
Pacat ca unii nu au pic de constiinta si calca de tot in picioare libertatea omului... :-(((

Dragoș Galbur spunea...

din SUA si Rusia 100% a mers OK site-ul, la noi nu ca nu puteam intra dar si scria ca suntem blocati, dar cu ce ocazie ?!

illusion spunea...

e trist sa asistam si la asa ceva ....e dezastru in tara asta si cel mai paradoxal e ca toti tac ,la toti le convine sa taca !oare cit vom mai indura sa fim asa calcati in picoare?actuala conducere incearca prin toate metodele posibile si imposibile sa ne monitorizeze...miroase a dictatura

Anonim spunea...

eu sunt in Franta si la fel nu am putut accesa portalul. si daca odnoklassniki va face atatea probleme ce-ar fi sa treceti pe alt portal de socializare? sunt o gramada, care mai au si variante in romana (facebook, myspace, hi5)

Deniss spunea...

odnoklassniki chiar ii stupid zi de zi, chiar nu a-ti observat si inainte de proteste???
acum nici nu il mai accesez, Facebook ii cu 200% mai calitativ

cris spunea...

continuu sa cred ca e o baza de date online facuta de rushi, cu fericotul ajutor al populatsiei shi cu posibilitatea de a trasa orice mishcare a fiecarua din utilizatori...
nu ca altele (ca blogu sau mess-ul nu ar fi...)

Anonim spunea...

@ cris,
continua sa crezi, pentru ca (,) crezi bine ;)

vadim spunea...

facebook,,, o scapare , pdnoklasniki e complet monitorizat de .,..

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: