Steagul Ungariei, interzis pe primăriile din Harghita

9 ianuarie 2013


Prefectul judeţului Harghita, Andrei-Jean Adrian, le-a cerut primarilor din judeţ să dea jos de pe primării steagurile altor state decât România. Prefectul aminteşte că arborarea acestor drapele contravine legii şi ameninţă cu sancţiuni pe edilii care nu se vor conforma, scrie jurnalul.ro

„Pe majoritatea clădirilor instituţiilor publice şi ale primăriilor din judeţ au fost arborate şi alte steaguri în afara drapelului României", a afirmat reprezentatul Guvernului în Harghita, potrivit RTV.net. Steagurile vizate sunt cele ale Ungariei, care pot fi văzute pe clădirile primăriile din localităţile harghitene unde primarii sunt de etnie maghiară.

Printr-o circulară a prefectului, se aminteşte că arborarea altor drapele decât cel naţional este sancţionată cu amendă de până la 5.000 de lei, în cazurile în care arborarea nu se face în condiţiile admise de Legea 75/1994 care stipulează că alte steaguri pot fi ridicate pe sediile unor instituţii ale statului doar pe timpul unor vizite oficiale de stat ale unor demnitari străini sau cu ocazia unor reuniuni internaţionale.

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte bine ! Daca vor rosu-alb-verde sa mearga in Ungaria nu aici

Anonim spunea...

sa le dau la muie ungurilor ratati

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: