Pușcărie pentru toți cei care vor folosi simbolurile comuniste în Republica Moldova

19 septembrie 2012


Deputaţii Valeriu Munteanu şi Victor Popa (PL) au înregistrat la Biroul permanent al Parlamentului o nouă iniţativă legislativă, care prevede pedepse de până la trei ani de puşcărie pentru persoanele care vor utiliza simbolurile sovietice în scopuri politice.

Astfel, deputaţii liberali propun completarea sau modificarea unor articole din Codul Contravenţional şi Codul Penal al Republicii Moldova şi introducerea unor sancţiuni drastice pentru persoanele care vor propaga simbolica totalitară. Acțiunea de propagare și folosire în scopuri politice comisă de o persoană cu funcţie de răspundere, se pedepseşte cu închisoare de până la 3 ani.

„Comuniştii ne provoacă, prin declarațiile că nu se vor dezice de aceste simboluri. Ei sfidează legea”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, Victor Popa.

În prezent, legea prevede doar o amendă contravențională. „După două amenzi, Ministerul Justiției este în drept să pornească procedura de radiere din Registrul de evidență a partidelor politice sau sistarea partidului. Cu procedurile prevăzute de lege, adică cu avizul Curții Constituționale”, afirmă Victor Popa.

Subiectul va fi discutat astăzi în cadrul ședinței comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.

sursa: www.timpul.md

1 comentarii:

Szasz Sebes Paul spunea...

Foarte bine

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: