Volumul ”Documentele anexării Basarabiei” va fi lansat pe 3 septembrie la Chișinău

28 august 2012
Documentele anexării Basarabiei
Volumul “Documentele anexării Basarabiei. Corespondenţa diplomatică Paris-Sankt Petersburg 1807-1812″ va fi lansat luni 3 septembrie, ora 10:00 la Biblioteca Naţională din Chişinău, Salonul European.


Este o carte la care am lucrat cu drag de la începutul acestui an împreună cu Ion Gaidău şi Elena Tacu. Este dedicată împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist şi nu în ultimul rând este un omagiu adus academicianului Florin Constantiniu, istoric român care a avut toată viaţa lui un gând pentru Basarabia.

Un mic detaliu: unul din primele documente este un memoriu al diplomaţiei ruse imediat după înfrângerea de la Friedland – ruşii îşi propuneau după ce fuseseră zdrobiţi de Napoleon să ocupe şi mai multe teritorii. Iar Napoleon a fost dispus să cedeze.

Ofertă pentru bloggeri

Cine are un blog şi doreşte să sprijine această carte am o ofertă irezistibilă: pentru un articol în care să anunţaţi această lansare vă trimit gratuit cartea în format electronic. Nu trebuie decât să scrieţi un articol scurt în care să anunţaţi data şi locul lansării, titlul cărţii şi să puneţi un link către această pagină. Apoi mai trebuie să îmi trimiteţi un e-mail cu linkul către articolul vostru la adresa contact(@)george-damian.ro şi eu vă voi trimite cartea. Nu strică nici un tweet sau un share pe Facebook.
George Damian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: