25 de copii basarabeni de la internate îşi vor petrece vacanţa în familii italiene

26 iunie 2012


25 de copii din şcoli internat din R.Moldova îşi vor petrece vacanţa în Italia. Potrivit viceministrului Educaţiei, Tatiana Potâng, copiii moldoveni se vor afla în familiile italiene pentru a doua şi a treia oară.

Vizita copiilor este organizată în baza acordului de colaborare cu Asociaţia de Voluntariat PUER din Italia, semnat în anul 2011. Acordul prevede tratament şi vacanţă gratuită în Italia, pentru copii moldoveni din familii aflate în condiţii sociale şi de sănătate defavorabile. Grupe de copii din Moldova merg la odihnă şi tratament în Italia, în vacanţele de vară, iarnă şi la sărbătorile de Paşti.

Acordul a fost încheiat pe o durată de doi ani, şi prevede organizarea unor activităţi de asistenţă gratuită, oferită de Republica Italiană în scopul de profilaxie, restabilire şi îmbunătăţire a condiţiilor de sănătate a copiilor moldoveni. Tratamentul şi vacanţa se desfăşoară prin programe de solidaritate şi găzduire în favoarea minorilor şi a persoanelor care îi vor însoţi, organizate de Asociaţia de Voluntariat PUER. Vacanţa este petrecută în familii gazdă pe teritoriul Italiei aprobate de Departamentul pentru Minori Străini din cadrul Ministerului de Solidaritate Socială.

Anul acesta vor pleca în Italia 25 de copii din Gimnaziile-Internat din Străşeni, Cărpineni şi Gimnaziul-Internat nr.3 din mun. Chişinău.

sursa: www.timpul.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: