Ambasadorul Rusiei la Chișinău învață LIMBA ROMÂNĂ [VIDEO]

24 mai 2012

Printr-o simplă declaraţie, ambasadorul rus la Chişinău, Farid Muhametşin, distruge miturile “moldoveniştilor”. A spus că s-a apucat să înveţe limba română.

Potrivit diplomatului rus, decizia de a învăţa limba română a fost luată pentru a comunica mai bine în Republica Moldova. Mai multe partide de buzunar, organizaţii filoruse, dar chiar şi politicieni din alianaţa de guvernare de la Chişinău susţin că, în Republica Moldova, se vorbeşte “limba moldovenească“.

Potrivit presei de la Chişinău, Farid Muhametşin a făcut destăinuirea în primul său interviu acordat presei de peste Prut. Ambasadorul s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. Inclusiv cel din urmă consideră că, “din punct de vedere ştiinţific”, vorbeşte limba română, dar, “politic”, se cheamă “limba moldovenească“. Ambasadorul Farid Muhametşin spune că a început să înveţe limba română la trei zile după venirea sa în Moldova. Recunoaşte însă că însuşirea unei alte limbi este un lucru complicat, transmite Prime.md

„Studierea limbii mi se pare dificilă, deoarece baza cunoştinţelor mele lingvistive nu face parte din limbile romanice. Dacă e să ţin cont şi de vârsta mea deloc fragedă, va fi necesar să depun un efort serios. Nu am să vă spun că voi vorbi fluent peste un an pe la conferinţe de presă, dar cred că atunci deja voi putea purta o discuţie”, a declarat ambasadorul rus, citat de Jurnal.md.

Ambasadorul Rusiei la Chişinău Farid Muhametşin a fost numit în funcţie la 5 aprilie 2012. Ele este succesorul lui Valerii Kuzmin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: