Băsescu l-a decorat pe Matcovschi cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de mare ofițer

26 aprilie 2012




Azi, 25 aprilie, poetul basarabean Dumitru Matcovschi a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de mare ofițer. Distincția a fost oferită în urma unui decret, semnat de președintele României, Traian Băsescu.
(video) Băsescu l-a decorat pe Matcovschi cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de mare ofițer
Foto: UNIMEDIA


Evenimentul a avut loc astăzi seara, în cadrul unei ceremonii organizată la Chișinău.

Decoratia i-a fost oferită lui Matcovschi de către secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac. „Președintele României, dorind a răsplăti meritele dlui Dumitru Matcovschi, în semn de înaltă apreciere pentru perserverența cu care a promovat valorile culturale ale României, conferă Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de mare ofițer, categoria A, domeniul „Cultură”, a menționat Tomac.

De cealaltă parte, Dumitru Matcovschi a ținut un discurs în care a vorbit despre cei care au trădat interesul național, despre turnători, dar și despre „caracterul Băsescu”. „Ziua frumoasă de azi mi-a dăruit-o președintele României. Este un om de mare curaj, este un caracter, este un luptător, un simbol, un mesager al înaltelor idealuri”, a spus acesta.


În cadrul evenimentului au ținut discursuri primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, președintele PL Mihai Ghimpu, președintele Academiei de Știinte Gh. Duca, dar și altii.


Ascultați mai jos discursul poetului Dumitru Matcovschi:





Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Anonim spunea...

Iată ce NU vom vedea niciodată la posturile TV din România sau Basarabia.
CENZURAREA TOTALĂ a informaţiilor despre lupta Preşedintelui NOASTRU AL TUTUROR ROMÂNILOR pentru REUNIFICAREA IMEDIATĂ a Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA arată CÂT DE MULT SE TEM DE ADEVĂR Ocupanţii Ruşi şi slugile lor-cozile de topor din PSD-PNL-KGB adică PCRM-PLDM-PD de peste Prut.
Iată ce ascunde COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă despre Preşedintele Traian Băsescu:


Alexandru Leşco :

„Vă zic o singură poveste, spusă chiar de către preşedintele României, Traian Băsescu.
Ne aflam la decorarea de la Palatul Cotroceni, când ni s-a oferit Ordinul Naţional «Steaua
României» în grad de Cavaler pentru sacrificiul nostru, după cum scrie chiar în Decretul Prezidenţial. După ceremonie, ne-am retras puţin.
Băsescu îl ţinea pe după umeri pe Tomac şi mi-l lăuda pentru cât afăcut pentru grupul nostru, al deţinuţilor politici din Transnistria.
Eu i-am zis că nu-i nevoie, că ştiu de la soţie. Dar el mi-a zis:
«Dar cred că nu ştii, domnule Leşco, că erai închis, cum tânărul ăsta a ajuns să ducă steagul României în Basarabia, la manifestaţiile studenţilor şi elevilor pentru istoria şi limba română.

Pe ascuns!
Iar steagurile erau din Primăria Capitalei BUCUREŞTIULUI,
CĂ EU ERAM PRIMAR!


Unii fac contrabandă cu produse peste Prut, el a trecut aceleaşi riscuri pentru drapelul tricolor!», mi-a mai zis Băsescu.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: