Chișinăul sărbătorește UNIREA !

19 martie 2012

Peste 500 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 vor sărbători împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, duminică, 25 martie, începând cu ora 16.00. Lor li se vor alătura membrii Consiliului Unirii, coaliție unionistă formată recent.


Autorizația pentru manifestație a fost luată de la primăria Chișinău de grupurile “Spirit Românesc” şi “Faptă nu Vorbă” având ca punct de plecare scuarul Academiei de Știință a Moldovei (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 1). Sărbătoarea va avea forma unui marș pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Coloana de manifestanți va ajunge și în fața ambasadei române, unde e pregătit un moment simbolic.

La sărbătoare sunt așteptați și români de peste Prut, în acest sens fiind organizate autocare din Iași și București. De asemenea, în mai multe orașe din România vor avea loc evenimente pentru marcarea zilei de 27 martie.
Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Pentru unire au votat 86 de membri din cei 135 de deputaţi prezenţi la şedinţa Sfatului Ţării. Trei s-au pronunţat împotrivă, iar 36 s-au abţinut. Rezultatul votării a fost însoţit de aplauze şi strigăte: "Trăiască Unirea cu România!".

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus.


Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 19 martie 2012

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: