Protest pentru Limba Română în Constituţia RM

28 august 2011


„Libertatea fiecărui popor se află în propriile sale mîini. Libertatea poporului nostru se află în mîinile noastre, în mîinile tuturor generaţiilor, dar mai ales în mîinile generaţiei tinere care a studiat Istoria Românilor şi care a studiat întodeauna, în pofida oricăror greutăţi şi atacuri, Limba Română. Această generaţie, care doreşte ca urmaşii săi să studieze la fel Istoria Românilor, astăzi trebuie să o spună astfel, încît să fie auzită!”

Este apelul unui grup de tineri care va desfăşura, la 30 august, în faţa Guvernului, în ajunul sărbătorii „Limba Noastră”, un protest paşnic pentru Limba Română în Constituţia Republicii Moldova.

„Timp de 20 de ani, în Constituţia Republicii Moldova este scrisă o nedreptate ce loveşte în Adevărul Istoric al neamului nostru. Cei de ieri, cei de azi şi cei de mîine trăiesc această nedreptate zi de zi, o tolerează şi o plîng, se revoltă şi se smeresc, dar ce vom lăsa celor de după noi şi cum îi vom privi în faţă cu ruşinea laşităţii noastre?”, se spune în mesajul organizatorilor protestului.

Totodată, tinerii menţionează că „afirmarea identității românești nu afectează atitudinea faţă de identitatea grupurilor etnice minoritare (ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, etc.) care locuiesc alături de noi în Republica Moldova. Trebuie să ne respectăm reciproc”.

Organizatorii susţin că protestul va fi paşnic şi îi îndeamnă pe toţi cei care vor participa să ignore orice provocare. Tinerii au anunţat despre protest pe o reţea de socilaizare, iar până acum şi-au confirmat participarea aproape 800 de persoane.

Protestul va fi organizat la 30 august curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 13:00.

sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: