Marius Lazurcă: "Istoria Românilor" va fi în continuare în ghiozdanele elevilor din Basarabia

31 august 2011

Manualul „Istoria Românilor”, tipărit de autoritățile române pentru Republica Moldova, este deja distribuit în școli și acesta va fi principalul și unicul instrument de lucru pentru elevii moldoveni. Cel puțin așa l-au informat autoritățile de la Chișinău pe ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, scrie jurnal.md

„Începând din 1 septembrie, aceste manuale vor fi în ghiozdanele elevilor şi vor fi principalul – unicul, în fond - instrument de lucru pentru aceşti elevi. Este ceea ce ni s-a spus în Republica Moldova, de la cel mai înalt nivel de autoritate publică”, a declarat Lazurcă în cadrul unui interviu pentru RFI România.

Referindu-se la decizia guvernului moldovean de a comasa disciplinele „Istoria Universală” și „Istoria Românilor”, diplomatul român a specificat că „a verificat personal în ce constă programa de Istorie în curs de a se preda în R. Moldova” şi că „nu există obiecţii pe care România le poate formula în mod realist cu privire la această programă”.

Anterior, președintele României, Traian Băsescu, a declarat că decizia de a înlocui „Istoria Românilor” cu „Istoria” este o dezamăgire în contextul în care autoritățile de la Chișinău au solicitat României ajutor în tipărirea manualelor de „Istoria Românilor”. În total, România a tipărit 450 de mii de astfel de manuale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: