Încă o palmă de la Chișinău pe obrazul României

24 august 2011

foto: adevarul.ro
Încă o palmă, pe obrazul României, vine de la Chişinău. Asta, după batjocorirea limbii române, poreclită stalinist "moldovenească", şi scoaterea materiei Istoria Românilor, din şcoli.

Vă informăm că Preşedintele interimar al Republicii Moldova,Marian Lupu, Preşedinte al Parlamentului, va depune flori, miercuri, 24 august, ora 08.00, în cadrul ceremoniei consacrată eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă – se precizează într-un comunicat.

Evenimentul se va desfăşura la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ce treabă o avea răposatul domnitor cu acest eveniment, doar mancurţii de laChişinău ştiu.

Pentru aducere aminte.

Pe 9 mai 2011, după o depunere de coroane, de astă dată premierul Vladimir Filat se adresa în limba rusă veteranilor sovietici: „Sunteti purtătorii unor nobile virtuţi şi ne închinăm în faţa Dumneavoastră cu admiraţie şi mândrie pentru faptele de eroism pe care le-aţi făcut pentru a asigura un viitor mai bun viitoarelor generaţii. Ne bucurăm pentru că mai sunteţi în viaţă şi vedeţi cum vă cresc nepoţii şi cum se dezvoltă ţara în care aţi revenit după lupte crâncene. Vrem ca eroismul şi curajul Dumneavoastră să ni-l lăsaţi ca moştenire pentru generaţiile viitoare".

Mai este nevoie de vreun comentariu? Nu prea.

Doar nişte întrebări pentru Marian Lupu, Vladimir Filat şi restul adunăturii de naiemnici ai Moscovei:

-Suta de milioane de euro primită din partea României – într-o perioadă în care populaţia din dreapta Prutului e mai sărăcită ca oricând – nu mai e fascistă?

-Miile de burse anuale pentru elevii, studenţii, masteranzii şi doctoranzii din R. Moldova, acordate din bugetul României, sunt tot fasciste?

-Sprijinul necondiţionat acordat de diplomaţii de la Bucureşti în multe probleme sensibile, la Bruxelles, şi nu numai, este fascist?

-Pregătirea militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de învăţământ româneşti, pe cheltuiala statului român, din buzunarele cetăţenilor români, care sunt din ce în ce mai săraci, este fascistă?

-Donaţia de tehnică de luptă şi pregătirea militară asigurată de SUA, la rugăminţile României (să nu spuneţi că nu ştiaţi) sunt tot de factură fascistă?

-Steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, adus la Chişinău pe cheltuiala cetăţenilor români şi asigurat tot de la bugetul României, nu este şi el fascist?

Şi totuşi, un comentariu.

Referindu-se la decizia conducerii de la Chişinău de a scoate din şcoli Istoria Românilor,Traian Băsescu a spus: "Nu ne vom supăra pe Moldova, dar o să ţinem minte".

Oricât ar fi el de preşedinte al României, Traian Băsescu nu este România, pe care o reprezintă oricum din ce în ce mai puţin.

România ar putea să se supere!

3 comentarii:

Anonim spunea...

trist...

just_me spunea...

Aveti dreptate! :( Care este secretul politicii de reusesc sa ajunga sa ne conduca tocmai aia care nu ne urmaresc interesele?

just_me spunea...

Romania nu o sa se supere, nu oamenii iau deciziile astea ci politicul imbacsit de la Moscova; se vede cu ochiul liber ce fac rusii in Ucraina, ce sanse ar avea Moldova sa scape de trucurile rusilor? Va raman drept arme caracterul, limba, traditiile si sa fiti uniti.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: