Acțiunea 2012: Noi punem pe postamente cruci, nu tancuri [FOTO &VIDEO]

29 august 2011
Circa 100 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 au fost prezenți duminică la inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni. Veniți din București, Iași, Cluj sau Chișinău, participanții, majoritatea tineri, au urcat dealul Zghihara având drapele tricolore în mână.

Cei mai numeroși au fost chiar voluntarii din Nisporeni, reuniți în grupul de inițiativă "Faptă nu vorbă". "Flacăra românismului arde în Basarabia" a scris pe bannerul afișat de tineri, în spate făcându-și apariția fumigene în culorile tricolorului. Alături de ceilalți circa 800 de pelerini, ei au luat parte la slujba de sfințire a locașului, oficiată de un sobor de preoți condus de înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei și de ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Crucea de la Nisporeni reprezintă primul monument din Republica Moldova dedicat unității românilor şi este ridicată pe cea mai înaltă culme de pe malul drept al Prutului . Aflat în vecinătatea Cimitirului Eroilor Români şi a Mănăstirii Vărzăreşti, complexul care va putea fi văzut pe o rază de câteva zeci de kilometri va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român. Proiectul a fost derulat de postul de Radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti.

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.

1 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=OrjIsjW9aVA

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: