Va sprijini Guvernul României prezentarea “moldovenistă” a Domnitorului român Ștefan cel Mare si Sfânt la Chișinău?

29 iulie 2011

Steagul domnitorului roman Ştefan cel Mare si Sfant, cerut temporar de premierul Vlad Filat de la omologul său de la Bucuresti, Emil Boc, va fi expus la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie din Chisinau, în perioada 24 august - 12 septembrie 2011. Chestiunea care ramane neclara este legata de cum va fi prezentat marele domnitor: ca roman sau ca moldovean, transmite Romanian Global News.

Deja editorialisti de la Chisinau au atras atentia ca prezentarea domnitorului roman, ca "moldovean", nu va face decat sa sprijine curentul moldovenist spre care se indreapta unii "pragmatici " de la Chisinau, Vlad Filat fiind suspectat ca ar fi unul dintre ei.

Evident Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu", care se pare ca va gestiona sederea steagului la Chisinau, daca tine cu adevarat la simbolistica romaneasca a steagului, va trebui sa puna o explicatie langa steag care sa contina si sintagma "....Domnitorului roman Stefan cel Mare si Sfant". Lipsa unei asemenea precizari ar face doar jocul celor care impinsi de Moscova de la spate, il prezinta pe marele domnitor ca simbol al "poporului moldovenesc".

Iar in acest caz deplasarea steagului la Chisinau face mai mult rau decat bine.

1 comentarii:

Arividerci spunea...

conform istoricului Marius Oprea, înainte de 1989, averea familiei Băsescu depăşea fabuloasa - pentru acele vremuri - sumă de 2,4 milioane lei

http://www.cotidianul.ro/153215-Un-batran-burghez-comunist-fascist-cu-discurs-ultranationalist

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: