Ucraina a preluat controlul asupra drumului de la Palanca

30 iunie 2011
Foto: blog.nouadreapta.org

Astăzi a fost semnat actul privind determinarea şi stabilirea pe teren a hotarelor sectorului de autostradă Odesa-Reni în regiunea localităţii Palanca a Republicii Moldova. Actul a fost semnat în vederea realizării prevederilor Protocolului adiţional la Tratatul semnat între Republica Moldova şi Ucraina cu privire la frontiera de stat.

Această decizie a fost luată ca urmare a şedinţei a 41-a a Comisiei mixte moldo-ucrainene de demarcare din 14-15 iunie 2011. În cadrul şedinţei au fost concretizate şi aprobate locurile de amplasare a semnelor de frontieră în regiunea localităţii Palanca.

Exploatarea şi întreţinerea terenului în zona Palanca sunt efectuate de către Ucraina. Moldova îşi menţine dreptul de a folosi fără plată acest sector al autostrăzii Odesa-Reni.

Menţionăm că acest sector al autostrăzii a fost transmis în realitate în proprietatea Ucrainei la 18 noiembrie 2001. Actul de transmitere de către Republica Moldova în proprietatea Ucrainei a autostrăzii Odesa-Reni în regiunea localităţii Palanca a fost semnat şi transmis la 11 februarie 2002.

publika.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: