„Noi suntem români” asumat de românii din Bălți de 27 martie

28 martie 2011

Ieri, 27 martie, la Teatrul "Vasile Alecsandri" nume mari ale folclorului romanesc au concertat intr-un regal de muzica populara romaneasca cu prilejul celebrarii a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara. Artisti de pe ambele maluri ale Prutului s-au intalnit pe aceeasi scena si au oferit unei sali pline de de peste 550 de romani basarabeni un spectacol emotionant. Grupul Teleormanul, Margareta Clipa, Dinu Iancu Salajanu acompaniati de orchestra "Mugurelul" din Chisinau au ridicat sala in picioare. Romanii prezenti in sala au vibrat laolalta cu artistii si au cantat impreuna cu ei melodii binecunoscute. "Noi suntem romani" a rasunat pentru prima oara dupa mult timp in Balti, iar spectatorii au sustinut cu aplauze toate mesajele care evocau momentul Unirii, cu atat mai mult cu cat judetul Balti a fost primul care a votat in 1918 Unirea. Amintim faptul ca evenimentul a facut parte din programul Zilele Basarabiei pe ambele maluri ale Prutului organizat de Institutul Cultural Roman si va continua cu un spectacol extraordinar "Dor de Eminescu" sustinut cu acelasi prilej de Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian Octav Popa, pe 29 martie 2011 in acelasi Teatru "Vasile Alecsandri" din Balti, in parteneriat cu Universitatea "Alecu Russo" din localitate. (Sursa: Romanian Global News)

5 comentarii:

Georgiana T spunea...

:) super! Doamne ajuta!

Anonim spunea...

asumat de românii din Bălți
--------------------------------
de care valahi voi spuneti? asta ca umblati shi murdariti paretii cu mesaje al de "basarabia pamint rominesc" nu inseamna ca suntem romini!!!!!!!!

Aneta spunea...

Anonim,
articolul care ti se adreseaza tie, in particular, e mai jos: cel in care dl. Tanase face apel catre SIS si premier de a investiga activitatea organizatiei xenofobe "patriotii".

Anonim spunea...

HAI UNIREA !

Anonim spunea...

UNIRE !!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: