Negocieri la Viena în problema regiunii transnistrene

28 septembrie 2010
În capitala Austriei încep consultări în format 5+2 privind problema transnistreană dupa ce reprezentanţii părţilor intermediare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean (Rusia, Ucraina şi OSCE), precum şi de observatorii din partea UE şi SUA au vizitat Basarabia, transmite Romanian Global News.

La Viena se vor discuta 26 de chestiuni (13+13) propuse de Chişinău şi Tiraspol. Bulat Nurgaliev, preşedintele actual al OSCE, a declarat că majoritatea chestiunilor se referă la libertatea de circulaţie a oamenilor, serviciilor şi produselor.
"Este important să obţinem rezultate pozitive cel puţin în câteva din aceste chestiuni, deoarece de ele vor profita în primul rând locuitorii regiunii", a recunoscut Nurgaliev pentru, Ria Novosti.
Totodată, preşedintele OSCE a subliniat că problema statutului regiunii transnistrene nu lipseşte din agenda zilei, dar abordarea ei mai largă va posibilă în cadrul unor convorbiri oficiale.
La consulările de la Viena R. Moldova este reprezentată de vice-prim ministrul Victor Osipov.
Romanian Global News reaminteste ca populatia majoritara in regiunea transnistreana controlata de separatistii pro-rusi, este populatia romaneasca (moldoveana), reprezentand circa 40%, restul populatiei fiin reprezentata de ucrainieni si rusi in proportii relativ egale.

4 comentarii:

Mircea Marusic spunea...

Poate Filat nu degeaba o batut atita drumurile prin UE?!

Dragoș Galbur spunea...

poate poate

Sorin Chiper spunea...

Transnistria e Moldova, Moldova e Romania, Romania e UE, faceti si voi concluzii

Andrei Cebotari spunea...

fortă ieftină de muncă urgent treb !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: