Gheorghe Urschi: 28 iunie 1940 a fost ocupațe sovietică.

29 iunie 2010
"Balticii au declarat din prima zi de independență că a fost ocupație sovietică. Noi, după 20 de ani, ne mai rușinăm să spunem acest adevăr." Declarația aparține umoristului și compozitorului Gheorghe Urschi, lansată la Publika TV, cu referință la declararea zilei de 28 iunie drept zi a ocupației sovietice a teritoriului Basarabiei, a nordului Bucovinei și a ținutului Herța. 

"E o chestie provincială cu iz urât. Intră un animal la noi în casă și noi îi spunem: lasă-l, măi... Moscova ne-a deschis ochii. Am prieteni ruși, care mi-a spus acest adevăr", a mai adăugat Gheorghe Urschi.


Poziția este susținută și de regizorul Igor Cobâleanschi: "Moldovenii sunt lipsiți de memorie colectivă, suntem bine atașați de mâncare, suntem materialiști și nu sunt gospodari. Acum 70 de ani au murit oameni nevinovați și împușcați în Siberii. S-au întâmplat aceste fărădelegi. Mă bucur că Ghimpu și Filat țin cont de evenimentele tragice, care au avut loc."

Actrița Nelly Cozaru a declarat și ea în cadrul emisiunii că "un popor trebuie să lupte pentru adevăr" și să știe "care este adevărul". "Pe când eram la Moscova aflam adevăruri, pentru care în Moldova eram persecutați", a mai adăugat actrița.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: