Ianucovici ga...ga...gafează din nou

28 mai 2010
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a gafat din nou joi încurcând nordul Bucovinei cu staţiunea de schi Bukovel, situată în regiunea Ivan Frankivsk, relatează adevarul.ro cu referire la Agerpres.

În cadrul unei întâlniri cu guvernatorii regiunilor ucrainene la Lviv /vest/, Ianukovici a propus ca Ucraina să concureze pentru dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 în Bucovina. El a spus că de multă vreme urmăreşte cu atenţie dezvoltarea infrastructurii turistice din Bucovina /nordul Bucovinei/ regiunea Cernăuţi, dar apoi a vorbit doar despre Munţii Carpaţi.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Anna Gherman, adjuncta şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a precizat că preşedintele Viktor Ianukovici a avut în vedere staţiunea montană Bukovel din Carpaţi. Ea a îndemnat presa să nu transforme în ceva senzaţional inexactitatea prezidenţială, deoarece - deşi în regiunea Ivano-Frankivsk - staţiunea Bukovel se află la limita regiunii Cernăuţi.

Nu este pentru prima oară când Ianukovici se încurcă în denumiri geografice. De exemplu, la o conferinţă de presă din 27 august 2009, el a confundat Kosovo cu Muntenegru, iar în 14 ianuarie 2010, în timpul unei vizite în regiunea Harkov, li s-a adresat locuitorilor centrului raional Balakleia: 'Vă salut cetăţeni ai Balaklavei!' /Balaklava este situată în Crimeea/.

În 2006, la un miting electoral la Odesa, liderul Partidului Regiunilor a numit-o pe originara din acest oraş Anna Ahmatova - o mare poetă rusă - Anna Ahmetova, confundându-i numele de familia cu cel al lui finanţatorului său Renat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Şahtior-Doneţk. Într-o altă întâlnire publică tot la Odesa, Ianukovici l-a botezat Isaak Bebel pe cunoscutul scriitor Isaak Babel

1 comentarii:

Anonim spunea...

CITITI COMENTARIILE DE LA ZIARUL GANDUL LA ARTICOLUL ,,BOC SE IA LA LUPTA CU EVAZIUNEA" SA VEDETI SUBSTITUIRE DE IDENTITATE SI TARA CU FRATE GEAMAN UCIS SI RAZBOI INTRE ASOCIATIE DE ASASINI SI MAFIA ITALIANA SI ITALO AMERICANA,E COOL MAN.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: