TVR 1 și guvernul Filat

22 aprilie 2010
Este un mare adevăr, TVR1, unicul post de televiziune cu acoperire naţională care nu putea fi controlat de comunişti. a fost eliminat premeditat, cu bună ştiinţă, special, la indicaţia Dictatorului comunist Vladimir Voronin. Marea bătaie de cap a lui Voronin s-a rezolvat însă cu două decizii ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) care a interzis nelegal si abuziv retransmiterea programelor TVR1 pe frecvenţa de stat numărul 2. SRTv era, la data deciziei CCA, la zi cu toate obligaţiile financiare, având în plus din partea CCA licenţa nr. 014557 valabilă în intervalul 2006-2011.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului - la ordinul lui Voronin - a scos la concurs frecvenţa a doua de stat pe care era difuzat postul, acordând-o unei alte companii (TLF M International). Ulterior, TVR 1 a acţionat în judecată CCA pentru decizia luată, dar a pierdut toate instanţele naţionale şi, în august, anul trecut, s-a adresat la CEDO. Guvernul R. Moldova a trebuit să dea un răspuns Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), până în februarie 2009, referitor la modul în care acum un an postul public românesc de televiziune TVR1 a fost lipsit de frecvenţă. Obscura firmă TLF M International “a câştigat” frecvenţa, iar TVR a fost eliminată din spaţiul media al Moldovei. În schimb, a intrat Antena Internaţional, a lui Voiculescu, după ce noul canal C 2, aparţinând TLF M International, a început să emită preluând emisiunile Trustului Intact.
Firma este britanică, dar aparţine unui off-shore din Cipru, “interfaţă” a mogulului Sorin Ovidiu Vîntu, conform surselor de presă din Chişinău. Atât organizaţiile societăţii civile, cât şi deputaţi, şi ziarişti de la Chişinău au protestat în van faţă de abuzul comis de regimul comunist la adresa României. Foarte rapid ziariştii de la Chişinău au scos la iveală şi legăturile din spatele “afacerii de stat” şi de partid. “TLF M International” SRL este o companie off-shore, condusă de Teodor Guţu, regizor la postul public moldovenesc, “Moldova 1″, controlat de puterea comunistă. În calitate de emisar al firmei a fost prezentat Răzvan Paveliu, român născut pe 27 octombrie 1978, la Craiova. Acesta, între 1993-1997, a făcut Liceul Militar de Aviaţie “Tudor Vladimirescu” din Craiova, după care trece Prutul şi se înscrie la Universitatea de Arte din Chişnău, Facultatea de Actorie. Ulterior, a fost dansator în show-baletul “Teodor”. Din postura de sărăcan lipit, Paveliu apare în calitate de prezentator la postul de televiziune moldovenesc rusofil NIT, controlat de puterea comunistă, după care se lansează în asigurări. Cheia “transformării” sale din actoraş de estradă în şef de televiziune s-ar găsi în familie, mai comentează presa de la Chişinău. Paveliu este căsătorit cu Diana Ţopa, sora omului de afaceri Viorel Ţopa, implicat în mari afaceri legate de business-ul familiei Voronin. Cu studii la Moscova la bază, fiu al fostului redactor-şef al Moldovei Suverane, oficiosul regimului comunist, în 2003, Viorel Ţopa a candidat pentru funcţia de primar al Chişinăului şi a fost preşedinte al “Băncii de Economii”. Ţopa este un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, împuternicitul unor afacerişti obscuri în VictoriaBank, totodată acţionari ai “Aerocom”, companie acuzată în rapoartele organismelor internaţionale de cooperare cu dealeri de arme care au făcut tranzacţii cu al-Qaeda - printre care celebrul Victor Bout, ruso-israelian combinat intens şi în treburi necurate şi prin România.
Prin respectiva actiune fosta guvernare comunistă a dat dovada ca a pus in actiune politica Partidului Comunist de genocid cultural care prevedea lichidarea treptata a renasterii culturii, traditiilor romanesti in R. Moldova si consolidarea propagandei si ideologiei de deznationalizare totala a populatiei romanesti din R. Moldova. Ura lui Vladimir Voronin faţă de tot ce e românesc e bine cunoscută.
TVR1 continuă şi va continua să rămână cel mai important post de televiziune românesc şi european pentru R. Moldova.
La vremea eliminării lui s-a luat o atitudine principială din partea societăţii civile. S-au făcut declaraţii în cadrul multor mitinguri în apărarea sa. Toate partidele democratice care formează astăzi Alianţa pentruu integrare europeană au protestat vehement, foarte critic privind eliminarea TVR1.
Primul-Ministru Vlad Filat nu a făcut excepţie, s-a pronunţat categoric pentru readucerea postului de televiziune „TVR 1” în spaţiul mediatic al Republicii Moldova, precum şi Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu.
La 7 aprilie 2010 tinerii Basarabiei au învins practic comunismul. La 29 iulie s-a produs schimbarea de putere mult aşteptată.
Astăzi Guvernul Filat a împlinit de acum 200 de zile de la învestire.
Actualul Guvern a fost învestit pe 25 septembrie, anul trecut. Programul Executivului, intitulat “Integrare Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare”, conţine următoarele obiective prioritare: europenizarea Republicii Moldova, reintegrarea ţării, asigurarea supremaţiei legii, depăşirea crizei economice şi asigurarea creşterii economice, descentralizarea puterii şi asigurarea autonomiei locale.
Au trecutt 200 de zile de libertate şi democraţie, dar singura voce a României - TVR-ul. TVR1, simbol al naţiunii române şi cel mai îndrăgit post de televiziune în Basarabia scos din spaţiul audivizualului R. Moldova, iată că nu e pusă în drepturi.
Poate fi însă libertate şi democraţie în Comunitatea. Statelor Independente, o alternativă a URRS, o închisoare a popoarelor?. Poate fi liber un Guvern în CSI ?. Este oare Basarabia liberă? Poate fi o altă crimă istorică mai mare, decat faptul ca R. Moldova, al doilea stat românesc, aşa cum le place şi le-a plăcut să spună dintotdeauna unor conducători ai statului, să fie aliatul şi partenerul Rusiei în CSI.? Rusia care este moştenitoarea URSS, cea care a comis un genocid total în Basarabia?
TVR1 este televizunea tuturor românilor, iar Basarabia este pământ românesc. TVR1 este oferit populatiei R. Moldova gratuit, este pentru cetatean si transmiterea sa este finantata de Guvernul Romaniei. Cazul TVR 1 a fost una dintre cele mai mari ilegalitati ale guvernarii comuniste. La Curtea Europeana pentru Drepturile Omului au fost depuse observatiile pe acest caz, iar cand a fost la Chisinau presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a decis rezolvarea pe cale amiabila a acestei probleme si permiterea revenirii acestui post pe arena mediatica a Republicii Moldova”, a spus Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase.Tanase.
TVR1 este televiziunea noastră a românilor basarabeni, iar orice negociere aici este inadmisibilă.
Ea trebuie pusă în drepturi necondiţionat. Ea nu poate avea concurenţă pe piaţa mediatică din Basarabia. TVR1 este televiziunea noastră naţională.
Au trecut 200 zile de la căderea Guvernului odios comunist şi a satrapului conducător comunist şi ostaş al şovinismului velicorus Vladimir Voronin, iar noi suntem în continuare fără TVR1, suntem în continuare în această închisoare a limbii ruse şi a unei politici cu un standard dublu.
Am vrea sa amintim aici că supremaţia legii înseamnă că atunci când se comite o ilegalitate, justiţia ar trebui să intervină, iar acei care au comis iligalitatea să fie traşi la răspundere. Toate cheltuielile ar trebui să suporte acei care au comis ilegalitatea. Orice zi de tergiversare este un semn de slăbiciune al autorităţilor şi ridică multiple întrebări. Înfiinţarea unui studio local al TVR1 ar fi o soluţie, dar ce ne facem cu poziţia Consiliului Coordonator al Audiovizualului: „Mai mult decât atât, potrivit legislaţiei audiovizuale actuale, titularul dreptului de licenţă trebuie să fie rezident al R.Moldova. Unica posibilitate pe care o văd ca TVR să retransmită în eter este ca între cele două Guverne, de la Chişinău şi Bucureşti să fie semnat un acord de liberă transmisie. Însă chiar şi în aşa situaţie este nevoie de o frecvenţă, iar la moment nu este nici una disponibilă”, a spus Soltan.
Necesitatea revenirii TVR1 a sporit după evenimentele din 7 aprilie 2009. Se cunoaşte foarte bine că conducerea comunistă de la Chişinău a dus o amplă campanie de dezinformare a populaţiei şi denigrare a forţelor democratice, precum şi a Statului Român.
TVR1 constituie bastionul libertăţii noastre pe calea reîntregirii neamului românesc şi spre Uniunea Europeană. TVR1 este demnitatea noastră a românilor. Nimeni nu are dreptul să se atingă de ea. În caz contrar este stare de război .

TVR1

Retransmisiunea TVR1 în RM, în formatul anterior, nu este posibilă
„Retransmisia postului naţional românesc de televiziune TVR1 pe teritoriul R.Moldova nu este posibilă în formatul anterior, când acesta era retransmis integral pe una din cele trei reţele de stat”, este de părere membru Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Valeriu Soltan.
Soltan a declarat că la moment nici una din cele trei reţele de stat nu este disponibilă, însă chiar dacă ar fi, TVR1 ar trebui să participe la concurs pentru a intra legal pe teritoriul R.Moldova.

„Mai mult decât atât, potrivit legislaţiei audiovizuale actuale, titularul dreptului de licenţă trebuie să fie rezident al R.Moldova. Unica posibilitate pe care o văd ca TVR să retransmită în eter este ca între cele două Guverne, de la Chişinău şi Bucureşti să fie semnat un acord de liberă transmisie. Însă chiar şi în aşa situaţie este nevoie de o frecvenţă, iar la moment nu este nici una disponibilă”, a spus Soltan.

Anterior, atât premierul Vladimir Filat, cât şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu au avut întâlniri cu preşedintele TVR1, Alexandru Sasu, cu care au discutat posibilitatea retransmiterii prin eter a postului românesc de televiziune. Filat şi Gimpu au menţionat că cetăţenii R.Moldova trebuie să aibă acces la informaţie din diferite surse, precizând că în scurt timp vor fi făcuţi paşi concreţi pentru ca TVR1 să revină în Moldova.

La moment TVR1 este retransmis în R.Moldova doar prin intermediul operatorilor de cablu.

Sursa: Infotag

TVR1

TVR1

//www.pldm.md

SERVICIUL DE PRESĂ AL PLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova cu privire la „incidentul de la Leuşeni”
16.10.2007 13:38 Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare şi indignare faţă de comportamentul şi modul în care au fost trataţi de către serviciile moldoveneşti de la hotar delegaţiile din partea României, invitate la hramul municipiului Chişinău. Aşa zisul „incident de la Leuşeni” produs vineri, 12 octombrie, se înscrie în şirul lung de provocări în adresa României, operate de autorităţile actuale ale Republicii Moldova. Refuzul de a deschide noi consulate la Bălţi şi Cahul, atacul asupra consulului român în plină stradă, scoaterea la concurs a frecvenţelor TVR1 reprezintă elemente dintr-o acţiune amplă şi absurdă orientată împotriva unei ţări vecine, membră a Uniunii Europene.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă un atare comportament şi cere Guvernului Republicii Moldova explicaţii publice pe margine incidentului de la Leuşeni. Partidul Liberal Democrat, în numele cetăţenilor Republicii Moldova îşi cere scuze poporului român pentru umilinţa la care au fost supuşi cetăţenii români la hotar. Ne exprimăm speranţă că acţiunile autorităţilor moldoveneşti, pe care le calificăm drept absurde, nu vor afecta relaţiile fireşti ce leagă cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului, relaţii ce nu pot fi supuse indicaţiilor şi ordinelor unui regim totalitar.

15 octombrie 2007 Chişinău,

În numele PLDM, Vlad Filat

PLDM sprijină libertatea presei şi dreptul cetăţenilor la o informare corectă şi obiectivă
La 9 noiembrie 2008, PLDM a organizato acţiune publică la nivel naţional în
sprijinul presei libere şi a dreptului cetăţenilor la o informare corectă şi obiectivă.
Evenimentul s-a desfăşurat concomitentîn municipiile Chişinău şi Bălţi şi în
toate centrele raionale, cu participarea a circa 5000 de cetăţeni. În deschiderea mitingului de la
Chişinău, Preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a referit la presiunile exercitate de guvernarea
comunistă asupra presei independente. De la instalarea lor la putere, comuniştii au îngrădit în
permanenţă reptul la libera exprimare, dreptul la iformarea veridică, obiectvă şi echidistantă
a cetăţenilor de către instituţiile pblice ale audiovizualului. Eliminarea de pe piaţa mediatică a
postului TVR1, atacurile asupra postului de televiziune PRO TV Chişinău, hărţuirea sistematică
a postului de radio „Vocea Basarabiei”, a ziarelor „Timpul”, „Jurnal de Chişinău”, ”Ziarul de
Gardă”, „Moldavskie Vedomosti”, a presei locale, a forumiştilor, acapararea posturilor Euro TV
şi Antena „C” sînt doar cîteva cazuri de îngrădire a dreptului la libera exprimare, de persecutare
a presei libere.

Rezoluţia mitingului în sprijinul presei libere şi a dreptului la o informare corectă şi obiectivă, autentică.
• Asigurarea liberei concurenţe pe piaţa mediatică şi eliminarea practicilor de direcţionare a publicităţii.
• Readucerea postului de televiziune „TVR 1” în spaţiul mediatic al Republicii Moldova.
• Anularea înstrăinării ilegale a posturilor „EURO TV” şi „Antena C” şi întoarcerea
acestora în domeniul public. Atragem atenţia opiniei publice interne şi internaţionale asupra faptului că abuzurile comise împotriva presei reprezintă un atentat la principiile statului
de drept şi pot compromite definitiv procesul electoral pentru alegerile parlamentare din 2009.
Adoptată la 9 noiembrie 2008 de participanţi la acţiunea publică organizată de PLDM în Chişinău, Bălţi, Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia,
Criuleni (s. Slobozia Duşca), Donduşeni, Drochia, Dubăsari (s.Cocieri), Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa,Orhei, Teleneşti, Rezina, Rîşcani, Sîngerei, Şoldăneşti, Soroca, ŞtefanVodă, Străşeni, Ungheni şi în UTA Găgăuzia.

ALEXANDRU TĂNASE: TVR1 VA REVENI ÎN MOLDOVA ÎN 2 LUNI

26.03.2010 13:28 Postul roman de televiziune TVR 1 isi va relua transmisiunea pe teritoriul Republicii Moldova in cel mult doua luni. Anuntul a fost facut astazi de catre ministrul Justitiei, Alexandru Tanase.

“Cazul TVR 1 a fost una dintre cele mai mari ilegalitati ale guvernarii comuniste. La Curtea Europeana pentru Drepturile Omului au fost depuse observatiile pe acest caz, iar cand a fost la Chisinau presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a decis rezolvarea pe cale amiabila a acestei probleme si permiterea revenirii acestui post pe arena mediatica a Republicii Moldova”, a spus Tanase.

Ministrul Justitiei a adaugat faptul ca postul TVR 1 “cel mai probabil nu va emite pe aceiasi frecventa, pentru a nu fi afectat celalalt concurent media”, dar se va gasi o alta solutie.

Emisia pe teritoriul Republicii Moldova a postului TVR 1 a fost sistata, nefondat, la sfarsitul anului 2007. Televiziunea romana a actionat Guvernul Republicii Moldova in judecata, dar a pierdut procesele in instantele nationale si s-a plans la CEDO.

TVR1 REVINE ÎN R. MOLDOVA

Consiliului Coordonator al Audiovizualului de la Chişinău (echivalentul CNA-ului de la Bucureşti) intenţionează să organizeze o şedinţă publică în cadrul căreia se vor discuta modalităţile de soluţionare a problemei privind retragerea licenţei TVR 1 de pe frecvenţa a doua de stat.

Această decizie vine în contextul propunerii Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de soluţionare amiabilă a conflictului în schimbul retragerii dosarului de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Recent, pe numele Premierului Vlad Filat, în adresa Ministerului Dezvoltării Informaţionale şi Comunicaţii (MDIC), Ministrului Justiţiie şi CCA a venit această propunere semnată de preşedintele SRTv, Alexandru Sasu.

Povestea e mai veche. Convinşi de eficienţa şi frumuseţea unei continuităţi a minţirii poporului cu televizorul, comuniştii republicamoldoveni au pus mânuţele pe tot ce înseamnă audiovizual privat şi public la nivel naţional. Mai întâi au tras sub plăpumioară ideologică postul naţional de televiziune – Moldova 1 – şi acareturile acestuia, apoi am ancorat cu o făcătură media – Casa Media – în portul celor care retransmit în Republica Moldova Pervîi Kanal, postul public-Putinist-rusesc de televiziune.

Agenţia de ştiri BASA-press a trecut şi ea în curtea comuniştilor, iar postul de radio Antena C şi postul de televiziune EURO TV au fost cedate prietenului comuniştilor, Iurie Roşca aka curva preferată omul politic preferat al preşedintelui Vladimir Voronin. De NIT, TV-7 şi alte obrăznicături mass media ale vomei manipulante nici nu vrea să îmi mai aduc aminte, standardele lor deontologice sunt prea înalte pentru mine.

Revenim. Mai rămânea TVR1, singurul post de televiziune cu acoperire naţională care nu putea fi controlat de comunişti. S-a rezolvat însă cu două decizii ale Consiliului Coorodonator al Audiovizualului (CCA) care a interzis nelegal si abuziv retransmiterea programele TVR1 pe frecvenţa de stat numărul 2. SRTv era, la data deciziei CCA, la zi cu toate obligaţiile financiare, având în plus din partea CCA licenţa nr. 014557 valabilă în intervalul 2006-2011.

A urmat o serie de procese în diferite instanţe de judecată din Republica Moldova. Evident, decizia impusă de “verticala puterii voroniene” a rămas în vigoare. Aşa că TVR a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, acolo unde statul moldovean are deja un număr înspăimântător de procese pierdute.

Ca urmare a demersului Televiziunii Romane la CEDO, la data de 6 noiembrie 2008, aceasta a comunicat faptul ca a fost demarata procedura de examinare prealabila a cererii, sub aspectul admisibilitatii acesteia si ca a solitat Guvernului Republicii Moldova sa prezinte explicatii in scris cu privire la acest caz, pana la data de 26 februarie 2009.

In acelasi timp, CEDO a transmis Guvernului Romaniei o scrisoare, prin care acesta este invitat sa sprijine ca parte terta Televiziunea publica in acest proces, comunicand Curtii si punctul sau de vedere in acest sens.

Între timp, îndoctrinarea şi ştirile pozitive despre reuşitele seculare ale comuniştilor continuă să curgă peste urechile îmbâcsite cu neadevăr ale moldovenilor. Iar faptul că impunerea unui control total asupra audiovizualului din Republica Moldova a fost un scop primordial al guvernanţilor comunişti o demonstrează şi scremutul lor intens de a închide postul de televiziune PRO TV Chişinău. Au fost aproape, extrem de aproape de a o face. Mare noroc mare cu Elena Băsescu.

Acum pe frecvenţa a doua de stat dăm peste Antena 1, post al cărui emisie este întreruptă, cu peste 40% de filme, muzică şi desene animate. Majoritatea lor în rusă. Asta ca să nu mai vorbim de calitatea mediocră a emisiunilor de la Antena 1, evident. E suficient să compari un Telejurnalul TVR1 cu Observatorul Antenei 1 şi să vezi cum se schimbă percepţia României în ochilor basarabenilor care încă nu au descoperit ştirile de la ora 5 de pe Pro TV. Şi cum rezultatele intrării Grupului Realitatea-Caţavencu pe piaţa media din Republica Moldova sunt departe de a fi spectaculoase, revenirea TVR1 ar fi mai mult decât benefică.

În acest context, propunerea sRTV este una salutabilă, iar decizia CCA de a organiza o şedinţă publică în cadrul căreia se vor discuta modalităţile de soluţionare a problemei privind retragerea licenţei TVR1 e cu atât mai salutabilă. În caz de rezolvare favorabilă (una extrem de probabilă prin prisma logicii, inclusiv a celei financiare), va fi una din cele mai importante realizări în Republica Moldova decomunizată.

TVR1 şi PRO TV Chişinău ESTE DEMNITATEA NOASTRĂ NAŢIONALĂ

Literatura si Arta

Astăzi e frig afară. E iarnă. Frigul din ce în ce mai mult vine să se stabilească în casele noastre. Un soare cu dinţi ne luminează frunţile, încearcă să ne înveselească puţin, să ne insufle mai multă viaţă. Iar noi, basarabenii, peste care a căzut iarna neagră a lui Voronin şi a partidului său comunist, servit cu credinţă de prietenul lui drag Roşca şi PPCD, simţim cum ne îngheaţă inimile noastre şi sufletul dornic de dragoste şi libertate, prizonieri ai unui ghetou construit pentru a ne ţine în sclavie, constrânşi a fi cobai a unui experiment criminal, care iată că durează din 1940 încoace. Miliardar fiind, acest comunist, Voronin, ne vorbeşte despre egalitate între oameni, acest comunist e creştin de acum, îşi face cruce, merge la biserică, restaurează mănăstiri, vorbeşte despre independenţa R. Moldova şi în acelaşi timp ridică monumente ostaşilor sovietici, acelora care au cotropit Basarabia şi au distrus biserici, au deportat sute de mii de basarabeni în Siberia. Acest comunist, Voronin, ne cheamă să aderăm la comunitatea Belarus şi Rusia, pe urmă ne cheamă să aderăm la comunitatea europeană, apoi îl sărbătoreşte pe V.I. Lenin, cel care primul a înfiinţat lagăre de concentrare în Rusia, primele lagăre de concentrare din Europa.
După ce ani de zile a luptat cu înverşunare împotriva românismului, a luptat împotriva istoriei românilor, astăzi s-a apucat să dărâme ultimele cetăţi ale luminii româneşti, ca un ostaş fidel al unui genocid cultural, paraşutat în Basarabia să facă diversii în spiritul unor bolşevici clasici. A dinamitat prima cetate a adevărului, culturii şi a vieţii, care este TVR1, eliminând-o cu osârdia unui barbar sadea, să nu-l mai vedem pe Florin Piersic, pe Irina Loghin, pe Stela Popescu şi Alexandru Arşinel care ne mângâiau sufletele noastre îngheţate de iarna neagră a lui Voronin şi a ortacului său Roşca, cel care în modul cel mai cinic şi josnic a înşelat pe cei mai curaţi şi îngeri la suflet basarabeni cu lozincile sale anticomuniste, şi profita din plin de TVR 1 internaţional pe care o transmite la EUTV pentru a-şi face audienţă şi pentru a denigra în emisiunile sale de la EUTV pe cei mai devotaţi fii ai limbii române, precum sunt Nicolae Dabija, Constantin Tanase, Grigore Vieru. Acest Roşca vrea sa ne distrugă mişeleşte ultima redută a libertăţii şi a culturii romaneşti care e PROTV Chişinău. Când vii acasă şi nu poţi să-ţi mai mângâi sufletul cu TVR1, iţi dai seama de urgia comunistă şi de imensa ură a lui Voronin pentru tot ce e românesc şi marea lui dorinţă de a-i turmenta pe basarabeni cu poveştile lui de progres şi prosperare, acum, în aceste zile de exod masiv al populaţiei, în aceste zile de fugă din această închisoare pe căi ilegale, care cum poate. Cât de adevărate sunt cuvintele directorului postului de radio „Vocea Basarabiei”, Veaceslav Ţâbuleac când spunea la mitingul de protest din 10 decembrie 2008: “Basarabia este ocupată de Rusia nu numai militar şi economic, dar şi informaţional. Tocmai de aceea suntem atacaţi continuu de sculele mizerabile din mass-media care s-au pus în slujba acestui regim oligarhic, care foloseşte lupta cu românii basarabeni şi cu România pentru a-şi acoperi crima împotriva poporului alungat peste hotare să robească şi pentru a-şi acoperi propria îmbogăţire prin metode criminale” ori cuvintele lui Val Butnaru: „Faptul că autorităţile interzic cu încăpăţânare acest post de televiziune, vorbeşte nu despre faptul că se tem de PRO TV şi TVR 1, ci de noi - cei care ne uităm seară de seară la acest post” , la care aş mai adăuga şi nu vrem să privim la necărturara lui televiziune publică M1 şi să ascultăm propaganda lui mincinoasă de manipulare a unor oameni necăjiţi pe care îi antrenează în politica lui antiromânească, de strangulare a presei pronaţionale, proromâneşti, proeuropene, a neacordării în prezent a licenţei celui mai profesionist şi drag post de televiziune PROTV Chişinău.
Astăzi numai un protest total în conformitate cu normele internaţionale ne poate salva de iarna neagră a lui Voronin şi a camaradului său de lupta Roşca, un protest total pe care l-ar iniţia Forul Democratic al Românilor din Moldova care este în drept să ne apere dreptul nostru istoric la cultura românească cu o sprijinire largă a multor organizaţii neguvernamentale şi partide social-politice. Vom aştepta ca CEDO să ne apere TVR1 sau ne vom ridica cu mic cu mare intru apărarea TVR1 şi PROTV Chişinău. Acest comunist, Voronin, trebuie să înţeleagă că noi suntem urmaşii lui Ştefan cel Mare, iar el e urmaşul lui Lenin şi al lui Stalin, iar Roşca e un ordinar provocator, un urmaş al lui Golia- trădătorul.
TVR1 şi PROTV Chişinău sunt demnitatea noastră naţională. Aşadar, să ne apărăm demnitatea noastră de Român.

Daniela BARBU,
or. Chişinău

2 comentarii:

mircea spunea...

vorbesti de parca esti platita de tvr sa le faci reclama . draga mea tvr e vocea oficila a puterii pe banii fraerilor ce platesc abonemanetul bagat pe gat cu japca .
nu e mai bun ca antena . sau alte posturi comerciale . probabil mai bun ca otv .
in rest da ai dreptate i-a fost luata abuziv licenta si ar fi normal sa transmita din nou .

mircea spunea...

..oficiala...abonamentul..probabil.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: