Homosexualii interziși la Chișinău !

28 aprilie 2010
Ultima  oră! Curtea de Apel a dat verdictul: Homosexualilor li se interzice de a  manifesta la 2 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale
Foto: www.jewlicious.com

La cererea autorităţilor locale de a interzice întrunirea minorităţilor sexuale care doreau susţinerea unei legi antidiscriminare, Curtea de Apel a dat astăzi verdictul: comunitatea LGTB nu are dreptul de a manifesta la data de 2 mai 2010 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Organizatorilor li s-a propus o soluţie alternativă de a se întruni la Teatrul de Vară.
Cererea primăriei a fost depusă ca rezultat al faptului că mai multe asociatii creştine şi ONG-uri au anunţat că vor organiza contramanifestaţii dacă minorităţile sexuale vor ieşi la întrunire. Reprezentantii Gender-DOC s-au declarat nemultumiţi de decizia instanţei pe care susţin că o vor contesta la Curtea Supremă de Justiţie.

UNIMEDIA aminteşte că GenderDoc-M a anunţat la 23 martie despre intenţia de a organiza o acţiune paşnică întru susţinerea unei legi antidiscriminare în PMAN. Primăria Chişinău a ezitat să autorizeze manifestaţia, primarul Dorin Chirtoacă declarând că el nu este de acord cu o astfle de acţiune, şi că va da un răspuns în ajunul întrunirii.

Între tipm, Mişcarea Naţional Creştină a anunţat organizarea unei acţiuni, preconizată pentru 2 mai, numită "Anti Gay-Pentru Normalitate".

La 26 aprilie, GenderDoc-M şi coaliţia nediscriminare au organizat un protest în faţa primăriei Chişinău, solicitând ca autorităţile să permită desfăşurarea acţiunii. Dorin Chirtoacă a declarat atunci pentru presă că o decizie va fi luată de o instanţă de judecată.

Minorităţile sexuale nu au reuşit până acum să organizeze o acţiune publică în Republica Moldova, după ce și anii precedenți acțiunile de protest ale minorității sexuale au fost anulate.


Sursa: UNIMEDIA

4 comentarii:

Anonim spunea...

Hiuh, ms Doamne , chiar multumesc lui Dumnezeu...daca se mai porneau si astea la proteste era chiar culmea..si asa avem destule probleme...
Aleluia!

TEASCUL spunea...

Jios Pidarajîi! Jios Comuniștii! Jios Proștii!

Veaceslavv spunea...

Am înţeles corect, Primăria a cerut justiţiei să se pronunţe pe margina acestei parade???

Anonim spunea...

Veaceslav da, )) anume Dorin Chirtoaca a inaintat cererea ))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: