Mişcarea Naţional-Creştina a sărbătorit 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

18 ianuarie 2010
În ziua de naştere a marelui poet naţional, luceafărul literaturii române, sau cum spunea Petre Ţuţea, „Românul Absolut” Mihai Eminescu, Mişcarea Naţional-Creştină a organizat manifestaţii aniversare în mai multe oraşe ale Basarabiei.

La Chişinău, Bălţi, Nisporeni, Căuşeni, Ştefan Vodă şi Orhei, românii basarabeni au sărbătorit 160 de ani de la naşterea apostolului naţionalismului românesc şi cel mai mare iubitor de români după Dumnezeu. Cu acest prilej a ieşit şi numărul special al ziarului mişcării „Pământul Strămoşesc” dedicat lui Mihai Eminescu, în care afost publicat adevărul despre lupta naţionalistă pe care o ducea şi adevărul despre uciderea lui Eminescu.

La Chişinău, ignorând ninsoarea şi frigul de afară, pe aleea clasicilor s-au adunat sute de admiratori ai lui Mihai Eminescu. Au fost recitate poeziile marelui Eminescu, şi s-au cântat câtece puse pe versurile lui Eminescu. O căldură frăţească a unit în acestă zi pe oameni cu diferite vârste.
La Orhei, Mişcarea Naţional-Creştină împreuna cu Preoţii din cadru Mitropoliei Basarabiei au organizat o manifestaţie la care au participat circa 70 de oameni. Manifestaţia a început cu depunerea florilor, apoi a urmat slujbă de pomenire, după ce au fost recitate poeziile lui Eminescu. Manifestaţia s-a încheiat cu cântecul „Eminescu” a lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, cântată de toţi cei adunaţi.

La Căuşeni şi Bălţi, la fel, a fost organizate manifestări comemorative. La Ştefan Vodă camarazii au organizat o seară dedicată lui Mihai Eminescu, la care au recitat poeziile lui Mihai Eminescu, aducând aminte de viaţa poetului şi luptele sale pentru idealurile naţionale şi credinţa Sfântă.

La Nisporeni a fost organizat un marş în cinstea lui Eminescu. Marşul început din centru oraşului s-a încheiat la monumentul poetului, unde au fost depuse flori şi recitate poeziile lui Eminescu.










sursa: lupta-ns.info

5 comentarii:

Anonim spunea...

Jos palaria pentru ceea ce faceti!

Dragoș Galbur spunea...

Cam putina lume la Balti, trebuie de luat masuri=))

Andrei Cebotari spunea...

Bv...respect!

SoldatulDac88 spunea...

Tot respectul pentru ceea ce reusiti sa faceti acolo. Mult succes camarazi!

Sergiu spunea...

Dragoş, stii bine ca Bălţiul e cam rusificat. Dar o sa rupem si oraşul Bălţi! Ei nu sunt puţini, ei sunt primii!!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: