Dar veceele cum le integrăm în Uniunea Europeană?

21 ianuarie 2010
Ce are coada vacii cu ştampila primăriei? Păi chiar are ceva, nu ai ştampila primăriei pentru fermă, nu ai vacă, nu ai vacă respectiv nu ai nici coada vacii, deci totul se leagă. Însă, din păcate, nu toţi gândesc ca mine, nu c-aş fi mai deştept, ci doar combinaţia dintre pesimism, optimism şi realism dă ca rezultat un spectru de gândire foarte vast. În fine, eu vreau să fiu modern, să am vacă şi desigur şi ştampila primăriei, vreau să fie totul pus la punct, totul legal. Vreau şi eu europenizare, nu integrarea în UE ci europenizare aici în Moldova, să purtăm şi noi haine mai simple, să ne cerem scuze unul de la altul când ne călcăm pe picior. Vreau desigur şi democratizare, a tuturor sistemelor funcţionale ale statului, medicină, educaţie, justiţie etc. Tot nu-i pe asta, toţi o vreau, deci nu-s unic. Dar, toţi vrem dar ce facem noi, ce face cetăţeanul propriu zis pentru integrarea europeană, pentru democratizarea statului pentru modernizare? Nimic ! Absolut nimic, vrem în Europa pe când ne câcăm în fundul grădinii până astăzi, şi ruşinos nu este faptul că ne câcăm, ci că e deja 2010, iar noi ne câcăm şi încă ne ştergem fundul cu hârtii d-alea vechi şi dure, şi galbene, în format Excel, de pe la contabilităţile sovietice. Care Europă bre? Care modernizare? Ei cât despre democraţie, e ok, e democratic să te caci sau pişi unde vrei, e democratic zic eu să mergi prin centrul Chişinăului şi să vrei pipi iar cele 3 vecee bio de lângă Arca de Triumf să fie pline sau închise şi să tragi pişul sub Arcă, asta da democraţie ! Modernizare ? Cum am zis veceul în fundul grădinii în 97% din satele Moldovei, nici măcar drum spre viceu nu-i, nici măcar uşa nu se închide bine la cabină, cine ne primeşte în UE cu genitalele îngheţate? De ce scriu despre asta? Da-i simplu frate, trebuie de-i spus adevărului pe nume ! AIE-uri, bla bla bla-uri necontenite, FMI-uri hui-uri, care Europă? Despre ce vorbim? Nu prea cred că Merkel sau cine acolo-i şef acu, că nici nu mă interesează, a fost vreodată să vadă condiţiile sanitar-igienice din satele Moldovei, nu cred că baba Raia scremându-se în cabina din fundul grădinii pustii se gândeşte: "Offf de-am intra mai repede în UE, poate şi vicee în casă vor apărea". Mă doare sufletul fraţilor şi mi-i ruşine de Moldova cu toate că o ador, iar momentul când nu o să-mi mai fie ruşine îmi va da de ştire că e timpul să intrăm şi noi în Europa.

30 comentarii:

Daniel Moscalenco spunea...

"Intram" in Europa si luam viceele cu noi!

nini spunea...

super articol ...mereu spui lucrurilor pe nume si respect pentru asta

Ultimul Samurai spunea...

Dragoş Galbur ca de obicei la nivel !

De câte ori o să te văd de atâtea ori o să-ţi spun: Ai încurcat facultăţile frate !

Cezar Salahor spunea...

Cu closetele e mai interesant, cum o sa explicam, de ce există borţi în care nimeni nu nimereşte :))))

Иоланта Руссу spunea...

articolul rupe.....)))))

Nadia Ursu spunea...

super articol

✿~✿ DaNieLa ✿~ ✿ spunea...

pe de o parte imi vine sa rid dar pe de alta imi vine sa pling..p-u ca asta e realitatea......

!!!Oli4ka Bîrnaz!!! spunea...

da mai eshti nebun))))))
mor aici de ris in hohote

aciduzzu spunea...

Pana la rusinea de a te kk in fundul curtii, "integrarea europeana" presupune alte "rusini" mai grave si mai importante. Nu iti fa inima rea, ca am mai vazut in inima Europei cacatori din astea "bio":D:D:D

Silvia Daraban spunea...

Imi place stilul destul de naturalist,poate le miroase concetatenilor nostri si inteleg ca tocmai din fundul gradinii vine si gradul nostru de culutura. Esti convingator,bravo. Un adevar durut si o realitate "pur nationala".

Anonim spunea...

Da , Bravo dragos, cu unele rezerve...cum ramane cu taiatu porcilor, oare nu-i o "rusine" la fel cum te-ai sterge la fund cu un articol postat de exemplu pe acest blog? oare procedura sadica pe care il parcurge acest biet animal pentru a ajunge pe masa ta, ca ulterior sa te faci aidoma celui sacrificat nu e o rusine? sau poate e vreo senzatie pe care o capeti in momentul in care invigi lama asa incat sa-i strapunga inima, apoi continui cu ritualul despotic de parjolire si consumarea sangelui jertfei adusa Zeitatilor despre care ai mentionat in unul din comentariile tale , absolut absurde de altfel...unde e continuitatea gandurilor tale ?

Dragoș Galbur spunea...

nu-ti inteleg agresivitatea dar in fine, nu sunt vegitarian si-mi place carnea de porc, imi place soricul, codita si urechile, sunt cam carnivor, si-mi covine, asta e cultura, nu eu am inventat sacrificarea porcului, e din mosi stramosi si atunci de ce as intrerupe eu continuitatea asta?!

(te rog fara injurii pe blog)

Anonim spunea...

pai ca sa intelegi tu mai bine si cacatorile din fundul gradinii sunt din "mosi-stramosi", tot un fel de mostenire culturala precum stergerea fundului cu frunze de vita-de-vie la fel cu fac cei care au constatat dupa ce s-a consumat scamatoria, ca n-au cu ce se sterge! Deci inca te mai intreb o data , unde iti este continuitatea gandurilor si ideilor? Prin ce torturarea unui biet animal e o practica mai acceptabila decat cacatu-n groapa sau pisatu pe la colturi?

Dragoș Galbur spunea...

băăăăăiiiii nu mai fi aşa de green peace te rog, carnea a fost, este şi va fi sper eu o sursă de nutriţie pentru oameni, iar câcatu din fundul grădinii trebuie stopat pentru că antisanitar şi aduce doar negativ omului, pe când porcul ce? e o tradiţie de sacrificiu care merită păstrată !

PS: ţi-aş scri mai cu suflet şi dorinţă dacă aş şti cine eşti că sub anonimat poate scri chiar duhul porcului pe care l-am tăiat azi, da eu de duhuri mă tem )))

Anonim spunea...

băăăăăiii...poate asa imi vei intelege intrebarea, poate e un cuvant cheie pentru tine. Explic inca o data : taierea porcului, cacatu-n fundu gradinii, stergerea fundului cu frunze de vita-de-vie, claditul caselor din balegar animalelor etc., toate sunt traditii, cu alte cuvinte reprezinta patrimoniul cultural, arhitectural pe care l-am mostenit de la predecesorii nostri...de ce cacatul in gradina e antisanitar cum spui tu , desi altii il numesc ingrasamant natural, iar sacrificarea unui animal intr-o forma sadico-perversa si consumarea carnii fara un certificat medical nu reprezinta un act antisanitar,de ritualul absolut necrestinesc de a bea sangele jerfei...de ce aceasta practica nu e rusinoasa? De ce nu abordezi toate practicile rusinoase in acelasi mod?De ce nu condamni ritualurile sadice?
Vreau un raspuns pe care sa ti-l asumi ca viitor vraci si crestin.

Dragoș Galbur spunea...

Ca viitor creştin ? )) haide mă dute la culcare că e 1 deja + nu m-am angajat sa raspund la intrebarile tuturor anonimilor, eu discut doar cu oamenii adevarati, curajosi si destepti. Iar daca tu ai ajuns sa pui intr-o farfurie sacrificiul porcului si cacatul din gradina apoi ca viitor vraci iti raspund: nu esti sanatos bre !

Dragoș Galbur spunea...

+ de unde ai luat ca eu beau singele jertfei ?! fuuu, recunosc il simpatizez mult pe Vlad Tepes dar nici intr-atit )) + care certificat sanitar ii trebuia strabunelului tau care 100% a taiat un porc in viata sa?! Faza cu veceele din gradina e mult mai problematica in ziua de astazi pentru ca e incomoda si puturoasa. Apropo d-re sacrificiu, ar trebui sa stii ca Romania chiar dupa ce a intrat in UE si astazi in Maramures se sacrifica porcul si fara documente, fara eutanisie si restul prostiilor.

Anonim spunea...

da , foarte curajos si intelept e sa te eschivezi de la niste raspunsuri evidente avand ca pretext anonimatul cuiva. Vreai, nu vreai trebuie sa-ti asumi pozitia si sa ai suficiente argumente pentru a o apara...altfel echivalentul acestui articol e hartia igienica cu care iti stergi poponeata :). Lasa-te de ceia ce tu numesti scris...

semnat: un invidios pe toate cunostintele si realizarile pe care le-ai capatat la varsta ta frageda :)

Dragoș Galbur spunea...

Fie cum spui tu, eşti prea tare ca să mă compar cu tine !

Mă bucur măcar că eşti invidios, căci o viaţă întreagă nu ai făcut ce-am făcut eu în 21 ani. Baftă !

Anonim spunea...

sincer, n-am torturat nici un porc, recunosc, pacate-le mele...sunt un invidios incurabil pe tot complexul de intelepciune pe care l-ai capatat, pe toata lista bibliografica studiata de tine :)...is pacatos si nu incerc sa tainuiesc acest viciu, nici n-as indrazni sa ma compar cu tine sau sa compar experienta "nepretuita" pe care ai agonisito in acest rastimp :)
Dar revenind totusi la subiect, poate indraznesti, aduni tot curajul din tine si publici un articol in care sa descrii ritualul odios, deloc crestinesc , cum am mentionat mai sus de sacrificare a acestui biet animal...poate vei fi apreciat la fel de inalt de "cititorii" tai , dar de data asta vei scrie ceva valoros, nu doar un fragment de hartie igienica...

Dragoș Galbur spunea...

Ştii ce-i cel mai amuzant? Că eşti prostul care citeşte hârtia igienică despre care vorbeşti =) Mergi la culcare şi nu te fă de ruşine, de fapt sorry, uitasem că eşti anonim.

Igor Caraman spunea...

Ce are hyde parkul cu Miscarea National Crestina ? ))

Anonim spunea...

curios cine se face de rusine cum spui tu : un vesnic invidios pe tot amalgamul de aptitudini de care dai dovada cotidian :) sau cel care este "prea puternic" in asi sustine propria pozitie pana la capat, iar in cazul in care constientizeaza eroare cuvintelor sale sa dea dovada de ratiune umana si sa accepte un model de comportament logic. Cu alte cuvinte, data viitoare cand vorbesti de "combinaţia dintre pesimism, optimism şi realism" care "dă ca rezultat un spectru de gândire foarte vast" incearca sa fii mai convingator :)

Dragoș Galbur spunea...

Chiar încerc, m-am şi consultat cu lumea ce să-ţi răspund la întrebările ăstea ale tale şi... din păcate nimic. Nimeni nu găseşte legătura dintre veceu şi porcul sacrificat )) Eşti un vegetarian înrăit, bravo !

Dragoș Galbur spunea...

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs191.snc3/19839_1194063294071_1303101358_30467881_1199430_n.jpg

Special pentru tine anonimule !

Anonim spunea...

buna poza, pacat ca nu ai inteles ca nu-i vorba de porc in toata polemica asta, l-am adus doar ca exemplu pentru acele pseodo-valori pe care incerci sa le promovezi...daca ti-e rusine de veceul din gradina bunicii prin urmare ar trebui sa-ti fie rusine de orice comportament primitiv care in lumea intreaga e luat in deradere fie condamnat: taiatu porcului, cacatu in gradina, biciuitul animalelor, violenta domestica etc. Nu sper ca vei gasi vreo legatura dintre aceste asa zise valori, parte integranta a patrimoniului national...

Anonim spunea...

Taierea porcului a fost condamnata la Tribunalul de la Haga :))

Anonimule, pai daca esti un om (desi nu cred) care isi sustine principiile si nu un invidios(-oasă) atunci de ce nu-ţi dezvălui identitatea? Dai dovadă de un caracter extraordinar de puternic postând ca anonim ;)

Andrei Creacico spunea...

Nu vă pierdeţi timpul în polemici cu sectanţii :)

D.O spunea...

bun articol,numai ca cuvintul VECEU in Limba Romana nu exista in forma scrisa ci mai corect ar fi WC.daca nu crezi consulta dex-ul!:))

Dragoș Galbur spunea...

cred, nu l-am gasit in DEX nici eu, dar ma rog, WC suna mai englezesc nu stiu cum + chestia aia din poza nu stiu daca e WC ))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: