APELUL Asociaţiei Obşteşti PRO ROMÂNIA către Alianţa pentru Integrare Europeană

24 decembrie 2009
Onorată AIE!

Asociaţia Obştească PRO ROMÂNIA (AOPR) salută şi susţine fără rezerve acţiunile Alianţei de apropiere şi integrare cu Patria-mamă România! În acelaşi timp, AOPR consideră că strădaniile Dvs de a integra R. Moldova în Uniunea Europeană ca stat independent şi, pe de asupra, şi neutru, n-au sorţi de izbîndă! Nici un stat fost comunist nu s-a integrat în UE fără să fi aderat iniţial la NATO! Convingerea noastră este că R. Moldova nici în NATO nu poate intra din cel puţin două motive:

- nu-i permite constituţia, iar modificarea art. 11, care stipulează că R. Moldova este stat neutru, nu este posibilă nici pe cale parlamentară, nici prin referendum, ţinînd cont de actuala conjunctură politică;

- R. Moldova nu-şi controlează o bună parte din teritorii şi frontiere şi nu este în stare să determine Rusia să-şi retragă trupele de ocupaţie şi armamentul de pe teritoriul său cu toată implicarea comunităţii internaţionale, iar NATO nici odată n-a încorporat zone de instabilitate şi insecuritate...!

Pe de asupra, nici Uniunea Europeană nu este dispusă să se extindă spre est în următorii 25 de ani, din contra, R. Moldova este plasată în aşa zisul Parteneriat Estic, alături de Belarusi şi Azerbaidjan...

Astfel, R. Moldova n-are nici o şansă să se integreze în UE ca stat independent într-un viitor previzibil!

Pe de altă parte, acest stat artificial nu este în stare să asigure cetăţenilor săi un nivel de trai decent care i-ar determina să nu mai emigreze, iar existenţa şi în continuare a R. Moldova ca stat independent va duce inevitabil la stingerea fiinţei naţionale în aceste teritorii! Din cauza sărăciei au emigrat deja peste un milion de consîngeni de-ai noştri, în special tineri, şi exodul acestora continuă... În consecinţă, nu se mai întemeiază familii, nu se mai nasc copii, în timp ce bătrînii (şi nu doar) mor pe capete... Ni se stinge Neamul văzînd cu ochii! Actualmente ponderea reală a populaţiei băştinaşe în R. Moldova constituie doar 55 % din numărul total al populaţiei şi există pericolul real ca peste cîţiva ani acest indice să coboare sub 50 %, iar de aici pînă la dispariţia totală din aceste teritorii nu rămîne decît un singur pas!

În aceste condiţii, în viziunea AOPR, unica soluţie de a ne salva de la pieire şi a ne conserva fiinţa naţională, de a ne integra în structurile europene şi euroatlantice şi de a scăpa de trupele de ocupaţie şi armamentul rusesc, este (Re)Unirea de urgenţă cu Patria-mamă România!

Redevenind parte integrantă a României, teritoriile româneşti din stînga Prutului se vor încadra imediat şi automat şi în NATO, şi în UE! În scurt timp vor fi egalate salariile, pensiile şi bursele cu cele similare din România, toţi cetăţenii R. Moldova vor deveni cetăţeni ai României şi, implicit, ai UE (cu teritorii cu tot), în scurt timp România şi UE vor veni aici cu investiţii consistente, vor deschide sute de mii de locuri de muncă bine plătite, astfel ca tinerii noştri să nu mai fie nevoiţi să plece în lumea largă ca să-şi cîştige existenţa, mai mult, astfel îi vom putea aduce acasă şi pe cei plecaţi de nevoie în străinătate!

Stimaţi parlamentari ai AIE şi membri ai Guvernului, vă cerem respectuos:

1. Declinaţi de urgenţă apartenenţa R. Moldova la CSI şi demolaţi sîrma ghimpată de la Prut!

2. Nu mai cedaţi Ucrainei nici o palmă din pămînturile strămoşeşti! Demarcarea frontierei dintre R. Moldova şi România, pe de o parte, şi Ucraina, pe de altă parte, trebuie făcută într-un singur mod: pe Nistru!, R. Moldova şi României urmînd să le revină sudul şi nordul Basarabiei, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, trecute în mod criminal în 1940 în componenţa Ucrainei!

3. Răspundeţi Statului Român în problema cetăţeniei cu aceeaşi monedă: aşa cum România acordă basarabenilor cetăţenia română pe motiv că şi-au pierdut-o în urma vitregiei istoriei, tot aşa şi R. Moldova, ar trebui să acorde cetăţenia R. Moldova cetăţenilor români (şi urmaşilor acestora) care au rădăcini basarabene, nevoiţi să se refugieze peste Prut de urgia hoardelor sovietice invadatoare!

4. Întreprindeţi de urgenţă măsurile care se impun pentru recepţionarea celor mai importante posturi de televiziune româneşti pe întreg teritoriul R. Moldova;

5. Obţineţi fondurile necesare şi reabilitaţi de urgenţă la standarde europene drumurile ce fac legătura cu România şi, implicit, cu întreaga Europă - Chişinău-Iaşi, cu construirea la Ungheni a unui pod peste Prut, Bălţi-Sculeni şi Chişinău Giurgiuleşti, precum şi tronsonul de cale ferată Chişinău-Ungheni!

6. Conectaţi rapid reţelele electrice şi magistralele de gaze ale R. Moldova cu cele similare din România!

7. Întreprindeţi de urgenţă acţiunile care se impun în vederea readucerii teritoriilor româneşti înstrăinate de la est de Prut la trupul Patriei-mamă România!

Domnilor deputaţi şi membri ai Guvernului! Aveţi şansa şi ocazia unică să înfăptuiţi idealul sfînt de Reunificare a Ţării şi Neamului Românesc! Nu rataţi o asemenea ocazie şi veţi fi acoperiţi de glorie!

Aşa să vă lumineze şi să vă ajute Dumnezeu!


Adoptată la Adunarea Generală a Fondatorilor AOPR din 13 decembrie 2009.


Preşedintele AOPR Ilie Bratu

Secretarul AOPR Alexandru Olevschi


Autor: AOPR
Sursa: www.basarabeni.ro

19 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Multumim d-le Bratu pentru apel si pentru grija d-stra fata de romanii basarabeni. Sper ca in viitorul apropiat sa ne consolidam fortele creind ceva frumos si util !

Anonim spunea...

Frumos gest din partea AOPR

Anonim spunea...

Salut

Anonim spunea...

PPCD de cind urla ca trebu ca trebuie sa intram in NATO...oricum comunistii faceau ce doreau...
Asteptam de la AIE un raspuns la acest apel. BRAVO AOPR...

Anonim spunea...

eh Dragos,parca esti baiat bravo,dar uite publicarea acestui articol nu e buna treaba,e de la frti-romani dar sa nu ne lasam cuprinsi de sentimente si sa nu vedem adevarul,care Craciun pe 25 /??????????????publicind articolul te aliniezi masinii propangandiste.........si asta e rau.

Anonim spunea...

Ai o supersigla.O Romanie, fara sarma ghimpata.O Romanie, fara sarma ghimpata ,imaginara.O Romanie, fara puscarie si lagar .Ai Romania ta.Ai poporul tau.Ai tara ta .O singura Romanie.O unica Romanie.Aceasta este tara mea ,Romania.Ai Romania ,sub stema ta si sigla ta ,esti un geniu .Nu ai fost ales intamplator.Ai Romania.

Anonim spunea...

Dragos ,ai in acest moment, un gabor infiltrat ,in sistem ,care ,nu este omul nostru.

Anonim spunea...

Dragos ,ce parerea ai,candva erati romani ,avand Craciunul ca si romanii ,cand aveti Craciunul,am ales de Craciunul romanilor sa fim alaturi.De Craciunul ,pe care l-ati uitat ,ai devenit erou al Romanilor in Romania,esti erou de mult, fara sa stii ,erou ca si Sergiu Lascu ,pentru romani ,in Romania ,esti un geniu,pentru romani in Romania,cadoul nostru este ,de Craciun pentru tine si echipa ta ,santeti romani in Romania.

Anonim spunea...

Craciun Fericit

Valentin - Corneliu Clejan spunea...

Felicitări pentru iniţiativă!

Anonim spunea...

Dragos ,ce vezi aici ca harta ,ca harta istorica,nu este Romania Mare,este Romania Mica ,este Romania,Romania este in istorie.Poporul tau ,era tara Romania.Poporul tau ,avea tara Romania .Ce vezi ,nu este Romania.Aceasta nu este Romania ,ci vorbe.Romania ,este un singur popor ,si o singura tara.

Anonim spunea...

Dragos ,tine minte ,romanii sant un singur popor istoric ,Romania este o singura tara istorica.

Anonim spunea...

Dragos ,cand tu vei vedea pe harta, un singur popor roman unit si o sigura tara unita ,Romania, aceea va fii tara ta si acela va fii poporul tau roman.Dragos ,cand tu vei vedea istoria pe harta ,atunci sa scrii adevarul,exprima dorinta ,nu arata irealitati,aceasta este Romania Mica,numita Romania ca tara, cu Moldova,Basarabia ,nu Romania istorica.

Anonim spunea...

Dragos, cand tu vei vedea un popor roman, unit pe harta istorica si ca tara ,aceea va fii Romania.Nu aceasta este Romania istorica.

Anonim spunea...

Poate te supar,nu aceasta este Romania romanilor.Nu aceasta este Romania.

Anonim spunea...

Nu aceasta ,este tara romanilor ,Romania.Priveste Romania ,ca harta istorica si din alte tari ,priveste Romania.Ma contrazici ,insa imi arati ,Romania Mica.Nu imi arati Romania.

Anonim spunea...

Arata-mi ,domnule Dragos Galbur ,harta Romaniei istorice ,care a fost candva Romania si numeste-o Romania.Aceea stimate, Dragos Galbur, este Romania,nu ziceti ce zic si altii.

Anonim spunea...

Vrei ,sa stii ceva domnule ,Dragos Galbur, legionarii care nu sant originali ,numesc aceasta harta Romania Mare,legionarii originali sa zicem ca o numesc Romania Mica ,insa in nici un caz Romania tara noastra,tara romanilor Romania.Noi legionarii gandim ca noi.

Anonim spunea...

Cand avem o tara Romania ,a legionarilor ,avem intreaga Romanie ,pe harta istorica si intreg poporul roman,asta inseamna legionar ,asta inseamna Romania,asta inseamna poporul roman ,un singur popor ,o singura tara.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: