UPDATE: Noua Dreaptă, refuzată la Sfântu Gheorghe

20 noiembrie 2009
De ce public acest articol? Pentru că sunt indignat de decizia primăriei Sf. Gheorghe de a interzice o manifestare paşnică, de altfel o sărbătorire a frumoasei zile de 1 decembrie. Şi încă se mai zice că în România e democraţie, că integrarea în (m)UE a schimbat mentalitatea românilor, în special a oficialilor români, fals. Au totuşi şi românii din dreapta Prutului o fobie faţă de Noua Dreaptă, la fel ca şi cei din Basarabia, ştiţi de ce? pentru că nu citesc cărţi, pentru că habar nu au de istoria românilor.

Primăria Sfântu Gheorghe nu va autoriza nicio manifestare sau vreun marş al mişcării Noua Dreaptă, care a anunţat că va veni la Sfântu Gheorghe în formaţie de 200 de persoane pentru a sărbători Ziua Naţională de 1 Decembrie, transmite corespondentul Informatia.ro. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, o scrisoare internă a organizaţiei Noua Dreaptă, în care se vorbeşte despre planurile acesteia în ceea ce priveşte venirea la Sfântu Gheorghe de 1 Decembrie.

Antal Arpad a sesizat că în respectiva scrisoare internă, distribuită către membrii Noii Drepte, se arată că aceasta va veni la Sfântu Gheorghe cu drapele, cruci celtice, un banner tricolor de patru metri, inscripţionat „Ţinutul Secuiesc a fost, este şi pe veci va rămâne Pământ Românesc!” şi lozincile „Ţinutul Secuiesc- Pământ Românesc!”, „Unitate Naţională!”, „Noi suntem români- aici pe veci stăpâni!”.

Antal Arpad consideră că acţiunea organizaţiei Noua Dreaptă, pe care a definit-o ca fiind „extremistă şi fascistă” , este o provocare şi reprezintă o ruşine pentru statul român faptul că Noua Dreaptă îşi poate încununa zece ani de activitate în România.
Primarul de Sfântu Gheorghe a explicat că nu se va acorda nicio autorizaţie pentru un marş sau o manifestare a Noii Drepte la Sfântu Gheorghe şi a atras atenţia că acţiunea dorită de către aceasta nu poate veni în beneficiul relaţiilor româno- maghiare din zonă.
„Voi discuta cu cei de la SRI, Jandarmerie şi Poliţie, sperând că vor interveni şi vor rezolva această problemă, deoarece eu cred că această provocare intră în categoria de siguranţă naţională, pentru că nu cred că ar fi în interesul României izbucnirea unui conflict interetnic în Secuime în acest moment. Nu-i pot opri să vină la Sfântu Gheorghe, dacă ei nu solicită autorizaţie, dar cred că Poliţia, SRI şi Jandarmeria au pârghii în acest sens, pentru a evita un posibil conflict în Sfântu Gheorghe”, a declarat Antal Arpad.

Primarul de Sfântu Gheorghe a insistat pe faptul că dorinţa Noii Drepte de a sărbători la Sfântu Gheorghe Ziua Naţională este în mod evident o provocare, atâta timp cât se mobilizează oameni din toată ţara.

„E o provocare, dacă ei vin la Sfântu Gheorghe să ne spună că Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi pământ românesc; noi nu avem nicio problemă cu faptul că Ţinutul Secuiesc este în România, însă nu cred că e bine să vină oameni de la Timişoara, Bucureşti, Botoşani şi Gorj, să ne spună nouă al cui e pământul pe care trăim- noi ştim foarte bine şi să ne lase în pace, pe românii şi maghiarii din Secuime, să ne lase să trăim fără provocatori”, a mai spus Antal Arpad.

Definită ca mişcare naţionalistă de dreapta, Noua Dreaptă a lansat un apel public pentru ca de 1 Decembrie, toţi românii să vină la Sfântu Gheorghe, spre a sărbători Ziua Naţională. Apelul Noii Drepte este postat inclusiv pe site-ul mişcării, www.nouadreapta.org.

„Dacă te-ai sãturat de presiunile separatiste maghiare, dacã nu-ti e indiferentã soarta românilor din judetele Harghita şi Covasna, ajunşi strãini în propria ţarã, dacã eşti român şi te mândreşti cu asta, vino la marşul de Ziua Naţionalã ! Marţi, 1 decembrie, de ziua TA şi a tuturor românilor, te aşteptãm în inima României la Sfântu Gheorghe pentru a demonstra cã aşa-zisul “ţinut secuiesc” a fost, este şi-n veci va rãmâne pãmânt românesc!”, se arată în apelul către românii care vor să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale.

Autor : Monica RIZEA

Raspunsul celor de la Noua Dreapta:

Luand act de declaratiile iresponsabile ale primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, facute in cadrul conferintei de presa organizate miercuri 18 noiembrie a.c., conducerea Noii Drepte tine sa faca urmatoarele precizari:

1. Primarul Antal Arpad a savarsit o impolitete si un grav act de discriminare atunci cand a instigat la limitarea accesului unor cetateni romani la manifestarile organizate de Ziua Nationala a Romaniei la Sfantu Gheorghe, spunand: "nu cred că e bine să vină oameni de la Timişoara, Bucureşti, Botoşani şi Gorj, să ne spună nouă al cui e pământul pe care trăim - noi ştim foarte bine şi să ne lase în pace".

2. Noua Dreapta atrage atentia edilului cu mintea infierbantata ca municipiul Sfantu Gheorghe nu este nici feuda sa personala si nici a candidatului UDMR la presedintia Romaniei, Kelemen Hunor, pentru care "Romania este stat national doar pe hartie"! In plus, il sfatuim pe domnul Antal Arpad sa nu uite ca judetul Covasna este insasi inima Romaniei atat din punct de vedere geografic cat si din punct de vedere istoric, pe teritoriul asa zisului "tinut secuiesc" aflandu-se cea mai mare concentrare de cetati si vestigii dacice.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/872384/Kelemen-Hunor-Romania-este-stat-national-doar-pe-hartie-/ 3. Il asiguram totodata pe domnul Antal Arpad Andras ca nu ne trebuie nicio autorizatie pentru a sarbatori Ziua Nationala in tara in care ne-am nascut, indiferent de judet sau oras. Subliniem inca o data ca vom participa alaturi de alte mii de romani la festivităţile aniversare de la Catedrala Ortodoxa si din Piata Mihai Viteazul, pentru aceasta nefiindu-ne necesar vreun pasaport, dupa cum probabil viseaza nevolnic si vulgar unii lideri ai maghiarilor.

4. Ipocrizia primarului Antal Arpad nu cunoaste insa limite, fiind de notorietate faptul ca in fiecare an refuza sa participe la sarbatoarea de 1 Decembrie, probabil intrucat seful sau politic, Marko Bela, a declarat anul trecut ca "Ne doare Trianonul şi ne doare 1918. După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie”.

http://www.realitatea.net/marko-bela--1-decembrie-inseamna-pentru-maghiari-70-de-ani-de-agonie_400131.html 5. Primarul Antal Arpad ne lipeste cu generozitate o serie de etichete abuzive, intre care cea de "fascism", probabil in incercarea de a distrage atentia opiniei publice de la adevaratii fascisti din Jobbik, Garda Maghiara, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) sau Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI), care in repetate randuri au sustinut discursuri antiromanesti si au fluturat drapelele hortyiste la manifestarile oficiale ale autoritatilor locale din Covasna si Harghita. Asta ca sa nu mai pomenim de fruntasii UDMR si PCM care se fac vinovati de promovarea cu obstinatie a cultului criminalului de rãzboi Wass Albert.

6. Complet lipsit de simtul ridicolului, primarul Antal Arpad „uita” ca se face direct raspunzator de promovarea unor atitudini antiromânesti, revizioniste si anticonstitutionale si indeamna fatis la savarsirea unor abuzuri impotriva membrilor Noii Drepte, facand apel la interventia unor institutii ale statului pe care si Noua Dreapta le-a sesizat in repetate randuri [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9] atunci cand articolul 1 din Constitutie si Siguranta Nationala au fost puse in pericol de anumiti reprezentanti ai maghiarilor care au initiat si organizat manifestari anticonstitutionale si antistatale.

7. In incheiere, facem apel la toti romanii din Sfantu Gheorghe si din toata tara, dar si la cetateanul roman Antal Arpad, sa fie prezenti marti 1 Decembrie in centrul municipiului Sfantu Gheorghe pentru a ne bucura cu totii de aniversarea Zilei de 1 Decembrie - Ziua Natională a României!

Liderul Noii Drepte, Av. Tudor Ionescu
Biroul de Presa al Noii Drepte

5 comentarii:

Marcel spunea...

solidar !

Dragoș Galbur spunea...

e mai mult vorba de niste restrictii prostesti si de niste aberatii ca si cum nush cit de tare ar fi extremista ND, aiureli !

sarbatoare cu ura spunea...

locul vostru e la casa de nebuni. ati iubii tara nu inseamna ura

Anonim spunea...

Never beatrayers! :))That land will come back to his mothercountry!
Greetings from Hungary!

Anonim spunea...

politicieni nostri ar trebui sa faca ceva an acest caz nu sa se tot certe pentru CIOLAN

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: