Cum a fost asasinatã NICOLETA NICOLESCU

28 noiembrie 2009

...Câteva luni mai apoi, aflase de sfârsitul tragic al Nicoletei Nicolescu, Comandantã Legionarã, Sefa Cetãtuilor de Fete pe tarã.Nicoleta Nicolescu Arestatã împreunã cu multe alte camarade din Cetãtui în 1938, fusese schingiuitã în beciurile Prefecturii Politiei Capitalei luni de-a rândul, în chipul cel mai crud. Roata mortii se învârtea sârguincios; vesti tragice soseau din tara întreagã despre cei cuminecati în credinta lor pe drumul cu Arhangheli.Si, într'una din zilele lunii Iulie, vestea uciderii Nicoletei si cruzimile la care a fost supusã în ultimele clipe de viatã ale ei, strãbãtu ca fulgerul toatã suflarea româneascã. Secretul acestei tragedii, n'a putut fi pãstrat. Pânã si brutele asasine s'au cutremurat de zelul de neînvins al credintei Nicoletei.

Intr'o celulã dela subsolul Prefecturii, cu oasele zdrelite, cu pieptul tãiat mãcelãreste ca sã i se ia viata grabnic, eroina îi înfruntase aprig pe temnicerii si schinjuitorii ei, refuzând sã moarã repede, asa cum sperau ei. Incã mai respira si cutitele negre banditesti, cu lame groase, îi sfârtecau trupul încãpãtânat sã rãmânã pe viata asta, încãpãtânat sã mai respire încã, pânã la ultimul strop de viatã. Imagine dantescã de care gâzii cei fiorosi s'au îngrozit... Aruncatã apoi pe podeaua unei camionete-dube, între lopeti si târnacoape îngropãtoare de alte vieti tinere în pãdurea Pantelimon, fusese transportatã la Crematoriu.
-Nu moare mã! Nu moare!... Nu vrea sã moarã!...
In spatele Crematoriului, masina se opri. Undeva mai pe dreapta, o usã dosnicã ce duce în incintã. Mecanicul de serviciu Ion Cerchez o deschise:
-Actele de...
-Care acte? -îi tãie repezit întrebarea unul din agenti. N'are nevoie dã ele un' sã duce... Carã-te...
-Da, dar stiti, corpul trebuie înregistrat...
-S'a fãcut de delegatii Prefecturii: Siguranta Statului. Stim noi ce trebuie... Carã-te de-aici...
Pus în fata autoritãtilor "statului", mecanicul deschise larg usa si se dã într'o parte, lãsându-i sã intre -vrând-nevrând- pe cei doi asasini: Pavel Patriciu, Comisarul Prefecturii de Politie din Bucuresti si agentul Iuliu Horvath.
Sacul atârna greu... Rosit de sângele pierdut al victimei, l-au apucat cu grije de colturi, sã nu se murdãreascã, si au intrat în Crematoriu, cotind la stânga, pe culoarul palid luminat.
-Stai asa!... Las-o jos cã m'am pãtat. Sã schimb mâna...
Sacul fu trântit pe podeaua de beton, ca o povarã apãsãtoare si, în cãdere, gura legatã i se deschise. Capul Nicoletei se revãrsã înafarã, la viatã parcã. Horcãia în sânge încercând sã respire si ochii priveau straniu la cele trei personagii, înmãrmurite la vederea ei încã în viatã... Era aproape de ora 23...
Putin mai apoi, în cuptorul cu nr. 1, rezervat permanent victimelor legionare, focul o cuprinse, în gemete apocaliptice de durere. Refuza, refuza sa moarã, parcã în ciuda cãlãilor...
Dintr'odatã, nu se mai auzi nimic. Se fãcu liniste, o liniste mormântalã si apãsãtoare... Pe obrazul mecanicului de la Crematoriu, Ion Cerchez, se prelinse pe nesimtite o lacrimã si încercã iute sã si-o ascundã cu mâna.
-A murit!... Ai vãzut?!... Ti-am spus eu...
Din cosul cuptorului cu nr. 1, fumul albãstrui se rãspândeste ca o perdea subtire deasupra orasului cufundat în noapte, vestind miselia cea mare... O viatã de cruciatã se stinsese în flãcãri, pe rug... Din cer, stropi de ploaie încep sã se reverse deasupra pãmântului ca la o comandã si trãznetele lui Dumnezeu încep sã biciuie vãzduhul cu fulgerãri mânioase; dar focul iudelor, ascuns, pâlpâie neatins corpul martirei...
Sfatul miselnic, uneltit si hotãrît de putere împotriva tineretului crestin legionar, osândea hoteste la moarte. Rodul de aur al Tãrii, pãsea pe drumul spinos al calvarului si mântuirii Neamului...

3 comentarii:

Silviu spunea...

Astea-s doar cazuri unice, la fel au fost omoriti sute de mii de legionari... multi dintre ei chiar la ordinul lui Antonescu !

Dragoș Galbur spunea...

Stiu, dar oricum, e una sa supui torturii si omorului un barbat si e cu totul altceva o femeie, oribil.

Andrei Creacico spunea...

Chiar azi am cumpărat o carte despre fetele legionare, în care este descris şi cazul acesta. Ţine-o tot aşa!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: