O mişcare comunistă rusă cere 27.000 de mld de euro de la OSCE

21 octombrie 2009
Miscarea patriotica rusa “Generatia victoriei” va cere OSCE despagubiri de 27.000 de miliarde de euro, in urma unei rezolutii care califica stalinismul, asemeni nazismului, drept un regim totalitar. Liderul acestei miscari, deputatul comunist Aleksei Kornienko, a declarat ca organizatia sa cere un milion de euro pentru fiecare dintre cei 27 de milioane de rusi care au murit in al Doilea Razboi Mondial deoarece rezolutia le insulta memoria, transmite televiziunea belgiana RTBF. El a precizat ca va sesiza Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, de la Strasbourg, in aceasta privinta. Aceste despagubiri ar fi de doua ori mai mari decat PIB inregistrat de UE, care era la sfarsitul anului 2007 de circa 12.276 de miliarde de euro.

Adunarea Parlamentara a OSCE a adoptat in iulie o rezolutie potrivit careia, “in secolul al XX-lea, tarile europene s-au confruntat cu doua mari regimuri totalitare, adica nazismul si stalinismul”.Aceste regimuri au “generat genociduri, incalcari ale drepturilor omului si libertatilor fundamentale, crime de razboi si crime impotriva umanitatii”, adauga textul.

Rusia a protestat fata de aceasta rezolutie, calificand drept inacceptabila comparatia dintre cele doua regimuri, in conditiile in care Stalin si URSS au jucat un rol foarte important in victoria impotriva Germaniei naziste.

Sursa: Ziare.com

2 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

deci apoi comunistii astia sa plateasca Moldovei vreo 60 mld , p-u cei 600.000 basarabeni omoriti de comunisti... de ce asa mult ?! pentru ca basarabeanul e mai scump ca rusul !

Sergiu Tudorean spunea...

hmmm...aberatiiiiii......

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: