O femeie a preluat conducerea politică a organizaţiei teroriste ETA

21 octombrie 2009
Politia din Spania crede ca Iratxe Sorzabal Diaz a fost numita la conducerea ramurei politice a organizatiei teroriste ETA. Aceasta i-a luat astfel locul lui Aitor Elizaran Aguilar, care a fost arestat in Franta. Potrivit informatiilor detinute de politisti, Sorzabal este una dintre cele mai importante figuri ale structurii ideologice a ETA, informeaza Daily Telegraph. Sorzabal a fost implicata in 20 de atacuri teroriste, printre care si trei crime, in anii 1990. Politistii au renuntat la acuzatiile impotriva ei in legatura cu cele trei crime pentru ca nu avut dovezi.
Ea fost arestata in Franta, in 1997, dar s-a intors in Spania dupa numai doi ani. In 2001, a fost arestata din nou pentru legatura ei cu un comando al organizatiei teroriste, care pregatea mai multe atacuri in nordul Spaniei. Iratxe Sorzabal Diaz pretinde ca a fost torturata atunci.

Structurile antiteroriste spaniole, care detin o cantitate importanta de informatii despre structura organizatiei, au fost uimite cand au descoperit o fotografie a acesteia cu un copil despre care se crede ca ar fi al ei.

Sursa: Ziare.com

3 comentarii:

Marcel spunea...

:D mdeee bravo chiochia, s-o ridicat ))

Lucia Jurcă spunea...

iak na!!!.....si park vreau sa spun o vorba buna....k totusi e femeie,blinda....poate n-or fi atit de multe atacuri in N Spaniei k pina acum.....pfff....da kiar nu pot
TERORISTII NU SUNT OAMENI....nici barbat/nici femeie

Dragoș Galbur spunea...

simpatica catalonca ))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: