Ziarul de gardă: Interogări suspecte în ancheta tricolorului ars la 31 august

24 septembrie 2009
În cazul drapelului tricolor de pe clădirea spitalului nr. 4, incendiat în noaptea de 31 august, de Ziua Limbii Române, există un cerc de suspecţi şi se adună probe, potrivit reprezentanţilor Procuraturii sect. Râşcani. Astăzi la Comisariatul sect. Râşcani a fost chemat Dragoş Galbur, student la medicină, cunoscut pentru viziunile sale pro româneşti.

Dragoş, susţine că i s-a spus că în adresa Comisariatului ar fi venit o plângere potrivit căreia el ar fi participat la incendierea drapelului României din noaptea de 31 august. «L-am întrebat pe ofiţerul de urmărire penală cum aş fi putut face asta dacă port toată viaţa tricolorul cu mine», spune Dragoş Galbur. Tot el ne-a comunicat că a văzut pe masa ofiţerului care se ocupă de acest caz, dosarul tânărului care a postat pe internet imagini video cu incendierea tricolorului, Pavel Grigorciuc.
Dragoş Galbur presupune că plângerea ar fi fost scrisă de chiar Pavel Grigorciuc, tânăr cu care ar avea viziuni contradictorii. Contactat de ZdG, Pavel Grigorciuc a a ascultat întrebarea, apoi a spus că este ocupat şi a închis telefonul.

L-am contactat pe ofiţerul de urmărire penală de la Comisariatul sect. Râşcani, Vadim Ciobanu, ca să aflăm dacă a fost audiat şi tânărul Pavel Grigorciuc. Acesta însă a refuzat să răspundă la întrebările noastre.

Deşi am trimis un demers oficial adresat comisarului general, Vladimir Botnari, responsabilul de relaţii cu mass media de la Comisariatul General de Poliţie, Tudor Căpăţână, ne-a spus că instituţia pe care o reprezintă deţine «ceva informaţie, dar nici pe departe totul».

Solicitat de ZdG, procurorul adjunct al Procuraturii sectorului Râşcani, Viorel Radeţchi, ne-a explicat că există un cerc de suspecţi care au fost auidiaţi, dar până în prezent nimeni nu a fost recunoscut oficial în calitate de bănuit. «Se acumulează probe, doar că în interesul anchetei, acestea nu pot fi divulgate», ne-a spus Radeţchi. Solicitat să ne spună dacă a fost audiat şi Pavel Grigorciuc, procurorul nu ne-a oferit un răspuns.

Amintim că la o săptămână de la incindierea tricolorului, pe mai multe pagini de internet au apărut imagini video în care trei persoane participă la arderea tricolorului. Mai multe publicaţii au relatat că acesta ar fi fost postat de Pavel Grigorciuc, membru al Uniunii Tineretului Comunist din R. Moldova şi fondator organizaţiei antiromâne — «AntiRo».

A.N.

5 comentarii:

Elena Song spunea...

Dupa cum am mai mentionat anterior, trebuie ars Pavel Grigorciuc asta...la naiba (sorry pt expresie)

Dragoș Galbur spunea...

looool vezi sa nu fii si tu chemata pe undeva p-u declaratiile astea... acum "baieteii" se anina de orice cuvint spus.

Elena Song spunea...

Mdaaa ...stii chiar nu m-as uimi...pe bune..

Anonim spunea...

ei dibilelor cititi ce scrie Grigorciuc

http://left-md.livejournal.com/52895.html

"Сегодня иду в прокуратуру Рышкановки"

Dragoș Galbur spunea...

marsh d-aici caine...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: