Băi, da deştept mai e Voronin ăsta!

26 august 2009
Cine s-a grăbit să le cânte prohodul comuniştilor au tras aer în plămâni, dar nu au mai reuşit să sufle în trompetă. Voronin a contraatacat lăsându-ne mască. Nu ascund - şi pe mine. Ca un leu rănit, în amorul propriu desigur, s-a retras în superba sa vilă din Condriţa, în căsuţa sa de vacanţă din Karlovy Vary, şi-a lins rănile, după care s-a întors în luptă. Între timp toţi aşteptau să vadă cum reacţionează. Analiştii ghiceau în bobi: este în minoritate, aşa că trebuie să negocieze cu Alianţa de Inter-cărare în Europa. De unde? Voronin NU O RECUNOAŞTE. Să mori de râs sau de nervi. Eu de exemplu m-am amuzat. Ieşirile lui Voronin au foarte mult umor negru.
Adevărul ştiţi care este? Că Voronin are un simţ al politicii extrem de ascuţit. Nu pot să nu le dau dreptate celor care îl consideră un politician iscusit, cel mai bun din Moldova. Încă este cel mai bun. Pe omul acesta îl trimiţi în pustietatea Siberiei şi se întoarce cu un sac de bani câştigaţi din vânzarea zăpezii. Aşa s-a întâmplat şi acum. Au existat voci care au anunţat că Partidul Comuniştilor se destramă. Prima etapa a fost plecarea lui Lupu. A doua va fi când caţiva deputaţi vor vota pentru opoziţie. Cică există o nemulţumire mare în rândul PCRM. De unde aţi luat-o? Lupu oricum nu era de acolo. Iar de plecat a plecat singur, singurel. Cât a fost in partid nu şi-a făcut niciun “amic”. De ce credeţi atunci că vor exista comunişti gata să fugă?
Ba dimpotrivă, aş spune eu. Comuniştii se uită cu şi mai multă speranţă la Voronin Salvatorul. În aceste vremuri tulburi ar putea să-i readucă la troacă. Nu vor să se mai teama pentru ziua de maine, pentru afacerile lor. Este convenabil să fii deputat comunist la Chişinău. Afacerile duduie, banii curg, fiscul nu te deranjează. Dacă plec la Diacov, cine îmi garantează business-ul? Tot Voronin este mai de nădejde. In Voronin we trust! Priviţi la foştii mari granguri comunişti: Vasile Ursu, Vladimir Mişin, Eugenia Ostapciuc, Victor Stepaniuc. Au fost debarcaţi din funcţiile mari pe care le aveau. Au rămas mai mult sau mai puţin la coadă, nimeni nu a crâcnit, însă. V-aţi întrebat de ce. Disciplină de fier? Nu - bani mulţi şi viitor luminos. Acesta este răspunsul. Tarlev este o excepţie, Tarlev este un prost. Despre Lupu am zis: nu era din tablou. Aşa că aşteptaţi trădători în rândul comunişti când vor zbura aricii.
Voronin are răbdare. Omul acesta o să hăituiască Alianţa până când nu va şti unde-i nordul şi unde-i sudul. Voronin nu se grăbeşte. Negocieri înseamnă pierderea frâielor. El e la putere şi când colo vine cineva să-i spună hai să negociem că trebuie să pleci. Eu nu vreau să plec, este mesajul preşedintelui roşu. Aşa că aşteaptă. Până în februarie 2010 mai este. Până atunci moldovenii se vor sătura şi de opoziţie, dar mai ales de criza economică pe care nu o vor deosebi de cea politică. Ar fi cazul ca opoziţia să se grăbească. Au luat iniţiativa agendei politice şi le bagă pe gât negocieri comuniştilor. Numai că răspunsul lui Voronin le-a cam tăiat suflul, aşa se înţelege din reacţiile pe care le-am văzut. Eh, noi suntem corecţi, noi le-am propus negocieri, iar ei nu le vor. Ce să facem? Să fiţi deştepţi şi să scoateţi din scăfârliile voastre tinere şi învăţate soluţii ingenioase. Vladimir Voronin, grizonat şi la 68 de ani vă dă clasă!

2 comentarii:

Sandu spunea...

Cu cel mai mare regret, dar sunt deacord cu tine. Voronin n-o sa se dea batut atit de repede, iar toti s-au cam grabit cand au zis ca s-a terminat la noi comunismul.

Mircea spunea...

Eu consider ca politicienii sunt de doua categorii:unii cu principii,onoare,demnitate,respect fata de poporul care iau ales,si a doua categorie,cei fara scrupule,care manipuleaza cu minciuna,manevrabili,etc,mai pe scurt cei care sunt porci.Si intradevar Voronin e cel mai mare porc din RM,si faptul ca el purtinduse porceste nu gaseste egal,asta nu e rau,ci e bine,fiindca e mai bine sa avem doar un singur porc de asemenea calibru decit mai multi.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: