BPR

23 iulie 2009
Ce ginduri ne vin in cap cind rostim citatul BPR? Acum ma apuca o nostalgie, poate chiar o disperare cind realizez ca nu totul depinde de mine. De mici ni se spune ca: fiecare parere conteaza, cu rabdarea treci si marea, ca totul e in mainile tale... Dar ce poate face un om ca mine? Un om de rind care nu are nici vorba lui Eminescu, nici cugetul lui Vieru, nici nu cant ca Doina si Ion Aldea-Teodorovici, nici nu am banii lui Abramovici, nici nu pot convinge lumea ca Kashpirovskii... Unde-i adevarul care iese intotdeauna la suprafata? Un teritoriu romanesc, o mare de latinitate ramane izolata de Europa , de lume, de patrie, de frati.... Visam la unire? Care unire daca politicienii din Ţară se tem sa pronunte cu glas tare BPR?

Iata am ajuns si la pesimism. Din pacate sunt foarte multe lucruri care nu depind de noi in viata si cu cat inaintezi mai mult in varsta iti dai mai bine seama de asta, multe depind de conjunctura sau de un moment anume. Dar nu trebuie sa disperam, cine s-ar fi gandit la inceputul anului 1918, cand situatia noastra era dramatica, ca acesta va fi cel mai productiv an din istoria Romaniei?

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Ţara mea de glorii, Ţara mea de dor...

8 comentarii:

aster spunea...

ne ramane numai sa asteptam....

totusi nu trebuie sa vedem unirea ca ceva eminent. Trebuie sa avem rabdare . Avem de invins comunistii , apoi mergem mai departe ...Acum e foarte greu sa lupti pentru unire , cand la carma tarii sunt dusmanii.

Anonim spunea...

offf..Unire...de ar fi ea macar spiritual...sa ne lase-n pace sa dezvoltam relatiile dintre Romania si Basarabia omeneste, nu cum o face dobitocul de presedinte...

H.C spunea...

Si chiiar de-i parasita/ EA inca nu-i infrita...
E sora BASARABIA...
versurile date le rostesc cu jale,de obicei, pe 27 martie si cu dor pe 1 decembrie...
cu regret aceept ca fiecare popor isi merita soarta pe care si-a ales-o

Sergiu Brasoveanu spunea...

eu voi lupta mareu pt aceasta cauza! Infaptuirea ca BPR sa fie de facto este calea si telul spre care noi trebuie cu totii sa tindem! ...invins nu esti atungi cand sangeri! Si nici cand ocii in lacrimi tis! Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis!

Dragoș Galbur spunea...

Pe linga semnificatia esentiala a accestor 3 litere imi mai trec prin cap urmatoarea:
BPR - Bate-i Pe Rusi

Alina spunea...

Deseori ma viziteaza si pe mine aceste meditatii, dar si un om de rind poate face multe, poti convinge vecinul sa mearga la vot, si sa nu voteze PCRM-ul, poti deveni Bussinesman de succes, si sa dezvoltati tara, poti incerca o cariera de diplomat :) important e sa ai dorinta si sirguinta, cu greu si putin cite putin vom scoate si tara asta la lumina soarelui :)
absolut de acord cu oil, sa renunti la vis e ca si iti autodeclari infirgerea in razboi inainte sa incepi macar o lupta >:D<

Sergiu Brasoveanu spunea...

o istorie reala despre o fetita si BPR: sergiubrasoveanu.blogspot.com

Anonim spunea...

Alina

La mine vecin ii Veaceslav Ionita... el voteaza PLDM :)

Si unde am spus eu oare ca renunt la vis? Pur si simplu am incercat sa privesc real asupra acestei nedreptati istorice...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: