Primul meu interview cu un basarabean

19 iunie 2009
-Şi Nicule, cum, alegeri în zi de muncă, ce zici?

-Păcat c-au pus alegerile pe 29 iulie, exact miercuri, au zis că va fi zi liberă, pentru cine? Pentru medici, poliţişti, jurişti etc. Dar pentru mine nu contează, eu lucrez la o interprindere de producere a termopanelor, noi şi pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie lucrăm. Cum să-i explic eu şefului meu, care e comunist înflăcărat, că vreau să merg la vot miercuri pe 29, dacă el tot mă vede că port tricolorul prins la mână, că îngân cântece patriotice ziua întreagă, logic, nu mă lasă să merg la vot, iar dacă mă lasă, îmi scade din salariu, ceea ce nu-mi convine pentru că am o familie pe care trebuie s-o întreţin, iar salariul e destul de mic ca să mai pot ceda din el.

-Deci nu vei merge la vot pe 29?

-Păi cam 80% că nu şi 20 că da. Sincer, când mă gândesc că nu voi putea vota mi se rupe inima. Ce fel de patriot am să fiu eu atunci? Iar dacă merg, cu siguranţă voi vota cu cap, voi vota Partidul Liberal Democrat, în viziunea mea, au cea mai puternică echipă. Dar nu contează sincer, deja toţi suntem atât de sătui de comunism că am vota tot ce vrei numai nu pe dânşii.

-Ai ceva rude după hotare? Cum vor vota?

-Da, ambii fraţi sunt în Italia, au noroc că trăiesc în Bologna, şi acolo din câte ştiu va fi o secţie de votare. Au noroc încă că şeful lor e din Timişoara, e român şi cu siguranţă le va permite să meargă la vot.

-Părinţii tăi ce opţiune vor alege?

-Tata e mort încă din '92 , a murit chiar la intrare în Tighina, mergeau în autobus 24 de băieţi şi i-au măturat din mitraliere ca pe nişte gunoaie. Cât despre mama, va vota Partidul Liberal, zice că-i place de Chirtoacă, că-i tânăr şi vorbeşte frumos la televizor. Eu încă la finele lui 2008 i-am cumpărat antenă parabolică aşa ca este destul de informată cu situaţia din ţară.

-Ce te aştepţi de la alegerile care vin?

-Sincer? Nu mă aştept la nimic, ne-am cam deprins cu toţii să fim slugi ale regimului, nu prea cred să cedeze comuniştii atât de uşor, chiar am impresia că vor lua mai multe mandate ca prima dată. Sună sceptic dar mă rog, nu am motive să fiu optimist.

-Vei pleca din ţară?

-Nu, cu siguranţă nu. De ce să plec din ţară şi să mă împotrivesc Lui Dumnezeu, care m-a plasat anume pe această bucată de pământ, s-o iubesc şi s-o păzesc. Şi de fapt, de ce-aş pleca eu? Lasă-i pe dânşii să plece, ei şi-au bătut joc de acest popor şi de această ţară.

-Îţi mulţumesc mult pentru timpul acordat. Sper să ajungi la vot pe 29, indiferent de situaţie, pentru că tu, ca de fapt orice basarabean ai dreptul la vot. Hai noroc !

4 comentarii:

Anonim spunea...

Suna c-am dur, dar asta e si sdevarul tragic!
Ce putem sa facem?
Voi merge cu siguranta la 200 de km de Chisinau ca sa dau un vot, am sa ma bucur de faptul ca am sa-i indic mahalalei calea cea dreapata ... si pe cine ar trebui sa voteze.
Alegeri in zi de munca?
Eu nu inteleg ce i-a mai ramas lui Voronin sa ia in mina lui!
Ce vrea sa obtina?
Oare e greu de inteles ca lumea nu te vrea? Se gindesc si fac totul pentru ei si este evident!
MEREU I-MI PUN INTREBAREA ... DE CE FACE ASTA? CE I-A MAI RAMAS SA-I APARTINA ???
Oricum d-le Voronin acolo sus din ceea ce are omul pe Pamînt nici o farimitura de pine cit furnica nu poate pune in buzunar sau ascunde!
Noi in cel mai rau caz mai rabdam 4 ani, dar ceea ce va asteapta pe d-ra cred eu ca nici dusmanului nu-i doriti!
Am rabdat atitia ani mai rabdam inac 4, dar nu cred ca o sa dureze!
Tare astept ziua cind o sa ridicati minele sus!

Anonim spunea...

Faca-se voia Domnului!!!
Sper sa invingem si samearga cat mai multi la vot!!!!
Doamne Ajuta-ne!!!

vadim288 spunea...

pai chiar o sa merg si la o distanta de 160 km si o sa votez , daca va fi nevoie dar nu vreau sa vad fiara comunista mai mult :(((((((((((((

Anonim spunea...

Trebuie sa mergi la VOT! Sectiile sunt deschise pana la 21:00. Respectiv, daca dupa ce finisezi lucru nu planifici sa tragi vreo betie atunci reusesti!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: