Cine ne provoacă, acela ne arestează !

17 iunie 2009
Îndată după evenimentele de la începutul lunii aprilie site-urile sociale, gen: odnoklassniki, netlog, facebook, au fost împânzite cu profiluri false, clar false. Intrând în discuţie cu unele, nu-ţi ia mult timp ca să-ţi dai seama că sunt lucrători din serviciul de informaţie şi securitate. Unii din ei neascunzând acest fapt. Recunosc, sunt printre ei şi băieţi de treabă dar sunt şi din cei care caută doar să provoace şi să scoată informaţie din tinerii basarabeni, necătând faptul că-s statalişti sau proromâni. Ieri am depistat un şir de mesaje al unui personaj extrem de dubios cu nickname-ul *Lolita*, de pe site-ul social odnoklassniki.ru. Profilul ei (sau al lui) te face să zâmbeşti şi să te gândeşti cât de incompetenţi acţionează acei ce caută să distabilizeze situaţia în stat. E ştiut lucrul că majoritatea basarabenilor activează pe aceste site social şi acest fapt este unul benefic în contextul în care vrei să faci propagandă printre minţile necăjite ale basarabenilor. Această *Lolită* eschiva absolut de la întrebările unora şi posta mesaje care cer aplicarea violenţei în stat şi provocarea anumitor prejudicii, atât Moldovei, cât şi cetăţenilor săi. Aici vedeţi profilul, evident fals, al acestei (acestui) personaje, faceţi CLICK pe imagine.

Atrageţi atenţia la locurile încercuite cu roşu şi observaţi că nici măcar nu ştie că oraşul presupus unde se află se scrie Jurmala şi nu cum e scris, observaţi că are doar un prieten deşi e 4-5 luni pe site, observaţi că are doar 2 poze, ale unei fotomodele străine, vedeţi şi din ce grupuri face parte.

E doar un profil fals din sutele de pe site, care evident caută doar să influenţeze opinii, să scoată informaţii şi să îndemne la violenţă. Acum vă prezint mesajul postat de dânsa (dânsul) pe una din temele grupului ''RM - fără comunişti'', atrageţi atenţie la ideea acestui mesaj care este una destul de reală şi de argumentată, se vede că personajul e bine informat (faceţi CLICK pe imagine):



Iar acum vedeţi ce răspunde celor care tind s-o calmeze spunându-i că cu violenţa nu faci nimic (faceţi CLICK pe imagine):


Personal m-a cutremurat ceea ce-am văzut, mai ales că ştiu că SIS-ul monitorizează odnoklassniki, deci îmi pun întrebarea, ori ei singuri ne îndeamnă la violenţă prin astfel de provocări, ori fetele frumoase în ziua de azi îs al naibii de agresive?

17 comentarii:

Mariana P. spunea...

Am intrat si eu ieri la ea in profil.. si imi dadusem seama ca nu e persoana de pe poza.. fotografiile sunt prea mici si putine, insa nu am atras atentia la detalii..

kriss spunea...

mda...Dragos... bun articol...

presupun k adevarata fatza a acestui profil e tot membru al grupului "RM - fara comunisti"..

Dragoș Galbur spunea...

cu siguranta ca este si profilul original, dar uitati-va ce idei diabolice si clare are, asta-i profesionist d-lor.

Anonim spunea...

Da. Este cazul sa rarim discutiile cu necunoscutii si mai ales pe forumuri. trebuie sa discutam doar cu prieteni pe care i-am vazut pe viu sau pe care ii avem dinaintea lui 7 aprilie.
Asta este tactica lor bine stiuta!!!
V.D.

INDEPENDENT spunea...

javra asta pute a securista 100%, unui tinar nu i-ar trece prin cap sa se ocupe cu asemenea prostii, mai ales ca momentan mintea tinerilor basarabeni li-i la examene )))

Eleonora Lisnic spunea...

Dragoş, eu deja adăugasem blogul tău pe listă. De asemenea, l-am inclus pe blogul-portal "Ştiri din Republica Moldova" - http://stiribasarabia.blogspot.com/
M-aş bucura dacă aţi promova şi voi portalul. De asemenea, dacă aveţi sugestii referitoare la includerea unor bloguri sau site-uri (bune, corecte şi democratice), lăsaţi adresele pe blog.
Portalul reuneşte pagini de internet care spun cu îndrăzneală adevărul, dar informează echilibrat, fără a crea panică, fără a dezinforma şi a provoca, fără a turna gaz pe foc. O zi minunată!

cris spunea...

buna ancheta Dragosh, acu tre de gandit cu sa ne protejam ...

Dragoș Galbur spunea...

animala inca are 5 + la poze ))

Gindul Meu spunea...

dupa asta apare o intrebare?
oare cine a anuntat despre bombele din Primarie si Casa Presei ???

oare nu Lolita din jumala...(a, da am uitat...daor detinutilor nostri li se da tel.mobil...)

Dragoș Galbur spunea...

heh dap cum, acu-i cool sa stai la *zonă*, mobil, dvd, fete, jacuzzi tot ce vreai

Anonim spunea...

Da, super articol Dragos!!! Am vazuto multe ori pe asta... da r nu m-am gandit niciodata...

Eleonora Lisnic spunea...

Da, Dragoş, este foarte bun materialul tău, pentru că deconspiră una dintre tehnicile de instigare. Mai sunt şi altele.
Din acest motiv, oameni buni şi înţelepţi, nu vă grăbiţi să-i lăudaţi şi să-i urmaţi pe cei care ţipă din toţi plămânii, erijându-se în mari patrioţi români şi anticomunişti înrăiţi, cheamă la acţiuni violente. Mai mult ca posibil, ori sunt securişti ori au înţelegere cu securitatea. La fel, şi în cazul blogurilor. Toarnă unii nişte apeluri extremiste cu nemiluita, dezinformări, speculaţii şi ... nu li se întâmplă nimic. De ce, oare?
„Sânge rece şi inimă fierbinte i se cere unui adevărat patriot”, spunea Mihai Eminescu. Dacă mai are şi mintea trează, capacitatea de a discerne şi de a evalua corect situaţia, manifestă respect faţă de lege, este perfect (îmi permit să completez).
De 15 ani, în calitate de jurnalist, văd cum se desfăşoară mitingurile şi am observat cum acţionează provocatorii.

Anonim spunea...

Dragos, R E E E S P E C T

Si de ce asemenea specimene nu patesc nimic??? Sunt aparate de muistii lor, de securisti...

Este extrem de important ca noi sa nu ne lasam provocati, pentru ca astfel ne transformam si noi in slugile regimului...

Stimati "spioni" faceti cu adevarat un bine societatii si MURITI! Eu, ca un cetatean adevarat, recunoscandu-va meritele in fata Patriei, promit sa ma pis pe mormantul dvs.

Anonim spunea...

Pai de cind e forumul ea este, dar ce putem sa-i facem, vine si ea cu ideea care mai tirziu Dragos, e adusa la realitate.
Nu se ascunde faptul ca sunt si securistii printre noi ... vin si ei cu idei tulburatoare care mai tirziu tot ei le aplica.
In viziunea lor ei cred ca o sa le cadem prada!

RESPECT DRAGOS!
I-ti multumesc ca esti si postezi!
Multa bafta si mult curaj!

Anonim spunea...

da, am obsrervat, asa 'persoane' sint multe care incearca sa faca colb pe forum'uri...
Nu va lasati prostiti..

Bravo Dragos!

Anonim spunea...

mda, super articol.
Am intrat si eu la ea pe profil, si cel mai interesant e ca a absolvit scoala in Iurmala, universitatea in Riga dar vb romana la perfectie, si dupa ce majoritatea membrilor activi si-au dat seama cine e, are tupeul sa continue instigarea la acte de violenta........

Anonim spunea...

Nu e exlus ca e un securist ascuns in spatele acestui cont, dar nici 100%.
Eu inclin sa cred ca e doar un prost care, ca sa nu fie detectat de securisti, si-a facut profilul dat si incearca sa organizeze ceva!
NU crezi ca nu sunt chiar atit de idioti securistii sa scrie Jurnala in luc de Jurmala... sau o fi o greseala mecanica (in plus e atit de haotic in miscari si in gindire ca nici nu a abservat greseala) ...
Intuiesc ca securistii sunt mult mai bine pregatiti si daca fac ceva o fac fara sa trezeasca dubii!
Cert este ca pe "Lolita" nu o putem asculta :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: