3 ani 11 luni - Быдлa, 1 lună - electorat

28 aprilie 2009

Şi mereu aşa a fost, şi pînă şi după independenţă, toţi cei de la putere şi nu numai, au ştiut să-şi şteargă politicos picioarele de acest popor nevoios şi al naibii de naiv, iar la nevoie - "Draji conşetăţăni". Pînă la independenţă nu prea aş vrea să scriu ce-a fost doar am să menţionez: a fost URSS-ul, deci, e clar. Însă odată cu venirea primului preşedinte Mircea Snegur, în 1990, parcă s-a crezut într-o oarecare schimbare, dar de fapt era şi normal, în acea perioadă Moldova se învăţa a ţine pe picioare precum pruncul unei mame decedate, adică a URSS-ului. Dar să recunoaştem că oricum poporul era parcă mai treaz, mai conştient, era mai proaspăt căci era după independenţa multaşteptată. Au fost folosiţi şi atunci mulţi oameni în interesele proprii a celor ce goleau caznaua în acea vreme. Ei, s-o dus şi batrânul Mircea şi venise Petrică Lucinschi, învestit ca preşedinte pe 7 ianuarie, 1997. La fel cam aceeaşi istorie doar că mai cu iz comunist, menţionez că şi Snegur şi Lucinschi aveau un trecut obişnuit pentru un preşedinte din Moldova - un trecut comunist. La fel s-a folosit Lucinschi de popor şi i-a cumpărat pe moldoveni cu balade din alea cu zmei şi zâne fermecate, mai ales cînd s-a ajuns la al doilea tur al alegerilor din '96, cîştigate de Piotr Chirilovici. Oooof ce gustoasă era minciuna !!! Ei da nu-i pe asta, să presupunem că "se înghit" acele gogoaşe lucinschiene.
Linişte fraţilor, în studiou intră anul 2001, şi desigur odată cu el la conducere vine PCRM-ul în frunte cu ''Măria Sa'' Vladimir Voronin. Şi ce frumos şi romantic, brusc a devenit Poporul Basarabean Быдлa. Nu vorbesc de teroare şi nedreptăţi, căci nu am ce scri despre ele, hmmm sau poate aş avea dar prea multe... Pur şi simplu imi pare atît de rău că după aşa o istorie bogată, frumoasă şi chiar excepţională, unde acest popor brav şi-a vărsat sîngele şi şi-a plîns eroii, vine cineva de nu ştiu unde şi ne face Быдло. Oare chiar merităm aşa ceva? Posibil că merităm dacă avem parte de o asemenea atîrnare.
Poporul basarabean, de la independenţă încoace, a trăit şi trăieşte din alegeri în alegeri, ca şi boschetaru' din Paşte în Paşte. Pentru că doar în perioada alegerilor cineva îşi aduce aminte de noi, de cei care de fapt reprezentăm ţara, şi nu doar o reprezentăm, noi chiar suntem ţara, eu, tu, el, ea, ei, toţi noi suntem Moldova, şi ar trebui mai mult să ne pese de asta. Ei bine, şi cum vin alegerile - gaaata, toţi îs atît de buni şi de grijulii, şi aşa brusc lumea parcă e mai vie, parcă mai cresc salariile şi bursele. Şi totodată parcă mai întineresc şi moşnegeii, şi băbuţele, şi parcă chiar învie un pic şi morţii. E fenomenală această perioadă a alegerilor, poate că mai înainte nu am simţit acest lucru însă despre alegerile din 2009 nu voi uita niciodată şi am să le povestesc şi nepoţilor despre ziua "mare" de 5 aprilie, ziua cînd s-au sculat morţii din morminte şi au ''stabilizat'' ţara. Vă mulţumim mult ! Deci, sper că şi voi aţi simţit pe pielea voastră atmosfera din perioadă 3 martie - 5 aprilie, una cînd personal m-am simţit atît de viu, şi totodată atît de actor dintr-un film hollywoodian, şi principalul mă mîndream că sunt şi eu o bucăţică din Electorat, măcar o dată în 4 ani să mă simt şi eu om cu "drepturi", căci din 2001 pînă în 2009 n-am fost nimeni altul decît domnul Быдло, de fapt la fel ca şi voi domnilor şi doamnelor. Să sperăm ca după 2013, viaţa noastră să devină în permanenţă o campanie electorală, pentru că în ţara noastră noi decidem absolut totul, de asta şi ne-a încredinţat-o Ştefan cel Mare, ca să avem grijă de ea şi s-o păstrăm. Şi vreau să vă aduc aminte dacă aţi uitat, noi nu avem nevoie de stabilitate, noi avem nevoie de prosperitate şi democraţie. Iar pînă cînd dragi prieteni rămânem a fi acei Быдлa despre care vorbea cine vorbea, atunci cîndva şi undeva.
Concluzia este momentul cand te-ai plictisit să mai gîndeşti.

Dragoş Galbur

7 comentarii:

Anonim spunea...

"Tu Romanie mare,priveste catre soare,cum lacrimiaza cineva,o pasare zdrobita cu forta si ranita,e sora Basarabia"

Anonim spunea...

...să nu aşteptăm să vină plictiseala,si hai sa începem a gindi atunci cînd viaţa ne poate fi mai dulce
........deşi dulcele e departe...((

Anonim spunea...

trist... dar adevarat... :(

Anonim spunea...

nice...ai talent

Anonim spunea...

futem-as yo... tara de tot jegul...

Anonim spunea...

imi place cum scrii, piks. bravo!!!

Anonim spunea...

Bravo COLEGA Cinti bine, tre sa facem un duet ---+eu chitara si tu pian ..Cu respect S.N. 3304

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: