Americanii îl vânează pe Smirnov în Europa

9 septembrie 2011

Igor Smirnov ar fi dat în căutare de Departamentul de Justiție al SUA, care a înaintat o cerere către Interpol, pentru a-l reține și interoga pe liderul separatist de la Tiraspol, scrie jurnal.md, citat de Basarabia de după independență.
Smirnov ar fi vânat de americani pentru vinderea armamentului către niște arabi radicali, prin intermediul lui Victor Bout, considerat cel mai mare traficant de armament din ultimii 20 de ani, numit și ”vânzătorul morții”.
Victor Bout, în vârstă de 44 de ani, este un fost ofițer în armata sovietică. El a fost arestat în Thailanda, în martie 2008, în timpul unei operațiuni-capcană, întinsă de agenții americani. Bout a fost extrădat în SUA la sfârșitul anului 2010, după ce și-a petrecut mai bine de doi ani și jumatate în închisorile din Thailanda.
În prezent, Bout se află într-o închisoare din New York, unde așteaptă începerea procesului în care este acuzat că a furnizat arme unor grupări teroriste ce aveau de gând să ucidă cetățeni americani.
Dacă va fi găsit vinovat, Bout riscă cel puțin 25 de ani închisoare.
Igor Smirnov a fost invitat la "Conferinţa pentru sporirea măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului", desfăşurata sub egida OSCE în oraşul german Bad Reichenhall in perioada 8-9 septembrie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: