Monument pentru Nicolae Sulac [VIDEO]

10 septembrie 2011

Un bust al regretatului interpret de muzică populară Nicolae Sulac a fost inaugurat vineri, 9 septembrie, la Cimitirul Central, de pe strada Armenească.

”Am pus umărul pentru a ridica această placă cămemorativă, un lucru important. Astăzi vom rămâne cu amintirea pe care am făcut-o pentru Nicolae Sulac. El merită și mai mult, dar cu putința noastră am făcut din suflet”, a declarat maestrul Nicolae Botgros. 


Alături de familie, rude și prieteni un sobor de preoți au ținut o slujbă de pomenire în memoria interpretului. La eveniment a fost prezent și edilul capitalei Dorin Chirtoacă care a depus un buchet de flori, rugându-se pentru memoria răposatului. 

Totodată, Chirtoacă a specificat că va avea grijă să fie ridicat un bust și pentru interpreții Doina și Ion Aldea-Teodorovici. ”Pentru anul viitor, din bugetul Primăriei vor fi alocați bani pentru a realiza o colecție a operei lui Nicolae Sulac, Gheorghe Zamfir, a Orchestrei ”Lăutarii”, a mai spus Chirtoacă.


Ziua inaugurării bustului nu a fost aleasă întâmplător, de fapt, Nicolae Sulac este născut pe 9 septembrie.
Inițiativa ridicării acestui bust aparține Orchestrei Naţionale de muzică populară „Lăutarii” condusă de maestrul Nicolae Botgros, pentru care s-a cheltuit peste 300 mi lei, o sută de mii au fost alocați de Primăria Chișinău.

Nicolae Sulac s-a născut pe 9 septembrie 1936, în s.Sadâc, Cahul și a decedat pe 8 aprilie 2003. Este artist al poporului, laureat al Premiului de Stat, cavaler al "Ordinului Republicii". A evoluat în Capela Corala Academică "Doina" și orchestrele de muzică populară "Folclor", "Mugurel", "Fluieraș", "Lăutarii".



Dorina Arsene

ARENA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: