România riscă să nu intre în Spațiul Schengen din cauza ȚIGANILOR

20 august 2012


Franţa a avertizat Bulgaria şi România că nu le va accepta în Spaţiul Schengen dacă vor continua să-i creeze probleme legate de cetăţenii de etnie țigănească din ambele state. Conform agenției de presă Rador, ministrul francez de interne, Manuel Valls, a reiterat ameninţările formulate de predecesorul său, Brice Hortefeux, potrivit căruia afluxul de țigani ar putea costa aderarea celor două ţări la Schengen.“Niciodată până acum, Parisul nu a pus o condiţie atât de directă”, scrie publicaţia Sega din Bulgaria în numărul său de miercuri.


La această situaţie s-a ajuns în urma unui schimb de replici între preşedintele organizaţiei “Vocea romilor”, Saimir Mile şi ministrul francez de interne. Într-o declaraţie preluată de postul de radio France Info, Mile a precizat că din cauza problemei țiganilor, Manuel Valls “ar putea purta culorile partidului lui Sarkozy”, pentru că nu există o mare diferenţă între politicile celor două guverne.

La rândul său, Valls a declarat că nu doreşte să intre în polemici cu organizaţia țigănească, însă nu poate accepta ca în suburbiile unor oraşe din Franţa să apară tabere în care țiganii să trăiască în mizerie, în condiţii sanitare inacceptabile. “Sunt dator să aplic deciziile judecătoreşti privind demolarea acestor tabere, la sesizarea prefecturilor”, a menţionat ministrul francez de interne.

Postul de radio France Info i-a amintit ministrului Valls că Franţa a fost pusă din nou sub observaţie de către Comisia Europeană din cauza campaniei în forţă de expulzare a țiganilor cetățeni ai unor state membre ale UE, care s-au aşezat în tabere provizorii din Lyon, Lille sau regiunea pariziană.

Marţi, însă, într-o declaraţie citată de ziarul “Liberation”, ministrul francez de interne şi-a făcut publică intenţia de a manifesta mai multă fermitate împotriva străinilor nedoriţi, combinată cu presiuni asupra Bulgariei şi României.


Conform recensământului din 2001, în Bulgaria ar trăi 370.000 de ţigani. Estimările neoficiale indică însă un număr mult mai mare, care merge până la 7-800.000 de ţigani, însumând peste zece procente din totalul populaţiei de puţin peste 7.000.000 de persoane. În Bulgaria, alte zece procente din populaţie sunt reprezentate de minoritatea turcă.

În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământ doar 619.000, adică 3,2 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adăuga alte câteva milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare.

sursa: frontpress.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuie impuscati toti!

Dragoș Galbur spunea...

Nici chiar așa :)
poate de-i deportat în Transnistria? :D :D :D

Anonim spunea...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/383150_229487840463373_898781514_n.jpg
Mai trebuie sa fie unul jos si sa arunce sare pe ei!

vv spunea...

da eu stiu un tigan care face treaba buna, ar fi bine ca multi sa ia exemplu de la el. Diodor Bitan, http://diogames.com ;)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: