Rușii, mai hotărâți ca niciodată împotriva paradelor gay

21 august 2012

Curtea Supremă din Moscova a reconfirmat interzicerea organizării paradelor gay, într-un proces în care liderul comunităţii gay din Rusia formulase un apel la hotărârea iniţială a tribunalului.
Curtea şi-a motivat hotărârea prin faptul că paradele gay ar provoca grave tulburări ale ordinii publice, în condiţiile în care majoritatea locuitorilor captalei ruse sunt în total dezacord cu astfel de manifestări.
Nikolay Alexeyev a ameninţat că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Decizia vine ca urmare a unei solicitări de aprobare a organizării unei parade gay, făcute de Alexeyev la Primăria din Moscova. Primăria a refuzat cererea lui Alexeyev, iar instanţa nu doar că a respins solicitarea, dar a emis şi un ordin prin care interzice asemenea manifestări timp de 100 de ani.
Guvernul rus a început în acest an o campanie împotriva propagandei homosexuale. În Sankt Petersburg a fost aprobată o lege împotriva promovării homosexualităţii şi pedofiliei, pe care un grup de parlamentari doresc să o extindă la nivelul întregii ţări. Parade gay au mai fost interzise şi în 2006 şi în 2008, dar decizia aceasta este una definitivă pentru următorii 100 de ani.

sursa: Semnele Timpului via frontpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: