Referendumul local privind înființarea Ținutului Secuiesc va avea loc pe 11 martie 2012

1 noiembrie 2011
Consiliul Judeţean Covasna a adoptat luni un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.
Grupul consilierilor judeţeni PCM din cadrul Consiliului Judeţean Covasna a depus, încă în luna iulie, la CJ un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local privind înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc, proiect inclus pe ordinea de zi a şedinţei de luni a instituţiei.
După lungi dezbateri, reprezentanţii UDMR au propus, la iniţiativa primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, modificarea proiectului de hotărâre iniţiat de cei de la PCM.
Astfel, dacă documentul iniţiat de PCM a avut titlul “proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local”, acesta s-a modificat în “proiect de hotărâre privind organizarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor din judeţul Covasna privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc – Szekelyfold“.
De asemenea, în urma modificărilor propuse de reprezentanţii UDMR, în hotărâre se stabileşte că în 11 martie 2012 se va organiza un referendum local în judeţul Covasna, ocazie cu care cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin “DA” sau “NU” la următoarele două întrebări: “Sunteţi de acord cu modificarea delimitării teritoriale a judeţului Covasna?”, respectiv “Sunteţi de acord cu înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc – Szekelyfold şi cu faptul ca judeţul Covasna să facă parte din această unitate administrativă?“.
Proiectul de hotărâre a fost votat de cei 24 de consilieri judeţeni ai UDMR şi PCM, în schimb, cei şase consilieri din partea grupului “Alianţa Românească din judeţul Covasna” au refuzat să participe la vot.
Grupul consilierilor PCM a depus, în luna iulie, la Consiliul Judeţean Covasna, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local în judeţul Covasna, prin care oamenii să fie consultaţi dacă doresc ca, în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României, să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc.
În document se preciza că la referendum populaţia va fi întrebată: “Ca locuitor al judeţului Covasna, doriţi ca în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc, cu teritoriul şi prerogativele descrise în proiectul de lege cu titlul: ‘Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc’?”. 
sursa: Mediafax

5 comentarii:

Anonim spunea...

avem noi o buba ,ba chiar doua (uta si trans.) si acum stringem roade ,la inceput nu vor recunoste diplomele si peurma "poslo - poehalo",chiar in mijlocul tarii e de neconceput.Alooo fratilor treziti-va.

Anonim spunea...

stati linistiti nu se va intampla nimic!!! astea " amenintarile cu "tinutul secuiesc" sunt vechi baliverne nu se va intampla nimic... si stiu de ce .,.. pt ca sunt din zona... si nu vad nimic important, iar daca ungurii vor incerca ceva va fii razboi civil

Anonim spunea...

Se vor trezi, crede-ma! Si fara varsari de singe Tiunutul Secuiesc nu v-a fi infiintat. Nu avem nevoie de o "a doua transnistrie" in inima Romaniei. Sa le reamintim de Vlad Tepis, de Avram Iancu! Sa simte inca odata razbunarea stramosilor nostri pe pielea lor!

Anonim spunea...

Cita nesimtire, ipocrizie si tupeu au acesti secui si asta dupa toate atrocitatile facute in 1940.gagautii nostri deja nu-i satisface autonomia,recent au cerut si ei statut ca pentru transnistria.Da-i voie porcului sub masa el se urca pe masa.Paza buna trece primejdia rea.

Anonim spunea...

Este o provocare KAGHEBISTĂ ordonată de Călăii Ocupanţi Ruşi pentru a încerca ne-PUTIN-cios a bloca
REUNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA care ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
Atenţie la ce lună au ales SCĂRNĂVIILE BOZGOREŞTI,SLUGILE Moscovei
MARTIE.
Este luna UNIRII proclamate de Sfatul Ţării la 27 Martie 1918!!!
Dar e prea târziu!
Rusia A PIERDUT DEFINITIV Basarabia.
Vor SÂNGE?
VA CURGE SÂNGE ÎN VALURI,dar de data aceasta VA FI SÂNGELE BOZGORILOR şi al Călăilor Ocupanţi Ruşi,va fi SÂNGELE GĂGĂUŢELOR şi MANKURŢILOR.

Ce-ţi doresc eu ţie
REÎNTREGITĂ ROMÂNIE,
DACIA MEA de glorii,
DACIA MEA de dor!
La trecutu-ţi mare MARE VIITOR!

MOARTE BOZGORILOR!
MOARTE RUSIEI!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: