“Nu vrem sa fim un neam de poponari!”

15 februarie 2011
Asta au scandat, astazi, in fata sediului Amnesty International Moldova cateva zeci de activisti ai asociatiei Noua Dreapta, care au protestat in acest fel fata de actiunea organizata ieri de AI Moldova si Coalitia Nedescriminare.

Atunci cateva cupluri de fete si baieti au marcat Ziua Sfantului Valentin sarutandu-se in vazul tuturor, langa monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant.
Membrii Noua Dreapta s-au aratat revoltati ca acest "comportament deviant" a fost demonstrat ziua in amiaza mare, in inima capitalei, si au calificat actiunea drept "un atac direct la valorile fundamentale ale societatii noastre".
"Sa nu ne permitem ca si crestini ca locurile sacre sa fie ponegrite de perversiuni sexuale", a declarat presedintele organizatiei, Vitalie Jereghi.
Activistii au cerut organizatorilor flash-mobului de ieri sa-si ceara scuze, insa au primit un refuz din partea AI Moldova, care a explicat ca promoveaza dreptul la libera exprimare.
Nu mai putin indignati au fost si membrii asociatiei obstesti Pentru Familie, care au calificat manifestatia drept "o sfidare a institutiei familiei traditionale".
"Este o lovitura fara precedent in valorile moral-crestine a societatii moldovenesti. Ce sa mai spunem de soarta copilului care inca nu poate discerne binele de rau? Cum pot fi puse la un loc perversiunile sexuale ale homosexualilor si unul din locurile cele mai sacre ale poporului nostru?", s-a intrebat vicepresedintele asociatiei, Vitalie Marian, in cadrul unei conferinte de presa.
Potrivit juristului Pro Familia, Irina Batin, Parlamentul ar trebui sa adopte in regim de urgenta o lege pentru protectia moralitatii publice in Republica Moldova, stat care, conform ultimului recensamant, se declara crestin in proportie de 94%.
Membrii organizatiei au facut apel catre autoritatile supreme din stat sa condamne actiunea de ieri.

1 comentarii:

Ion Tcaci spunea...

Trebuie interzise toate organizaţiile cu finanţare externa gen pidardoc sau Amnesty International să vedem daca nu o sa primescă rubla din Est sau Vest cine şi ce o sa mai promoveze pe la noi.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: