Gaz mai ieftin de la ruși contra unei baze militare pe teritoriul Republicii Moldova

2 februarie 2011

Prețul gazului livrat de Federația Rusă ar putea să se micșoreze cu o valoare care echivalează cu prețul de arendă a unei baze militare pe teritoriul Republicii Moldova. De această părere este analistului politic Anatol Țăranu.

Țăranu a declarat pentru ProTV că ambasadorul Rusiei la Chișinău, Valeri Kuzmin, anume l-a acest lucru s-a referit. „Kuzmin a făcut o aluzie la baza militară de la Sevastopol, pe care Rusia o  închiriază de la Ukraina și în acești termeni a vorbit despre micșorarea prețului la gaz”, a explicat analistul.


Referindu-se la declarația ambasadorului precum că UE, SUA și România se implică în treburile interne ale Republicii Moldova, Anatol Țăranu a explicat că este vorba despre o enervare, pe care Kuzmin o simte reieșind din politicile mai eficiente pe care le promovează Uniunea Europeană și România în țara noastră.

Analistul politic nu crede că Moscova ar fi supărată pe Marian Lupu, care nu a făcut coaliție cu Partidul Comuniștilor. „Moscova va lucra cu acel Guvern care va reprezenta dorința poporului și așteaptă o guvernare pe 4 ani”, a specificat Țăranu.


Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Ion Tcaci spunea...

O ghioagă lor pe şale, nu bază militară !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: