Ambasadorul rus continuă să facă jocuri politice la Chișinău în timp Marius Lazurcă se ocupă de …corectarea afișelor

2 februarie 2011

In timp ce ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, se ocupa cu corectura afiselor spectacolelor din Romania prezentate in Basarabia si cu prezenta televiziunii lui Plahotniuc pe acele afise, Moscova continua sa faca politica in cel de-al doilea stat romanesc.

Astfel ambasadorul Federației Ruse, Valeri Kuzmin, a avut în perioada 18-28 ianuarie întrevederi cu reprezentanții PLDM, PDM și cu conducerea PCRM, în cadrul acestora procedându-se la un schimb de opinii privind situația postelectorală din Republica Moldova, informează un comunicat al Ambasadei Rusiei la Chișinău, citat de Arena.md
Astfel, potrivit comunicatului, în cadrul întrevederilor a fost efectuat ”un schimb de opinii asupra variantelor optime de dezvoltare a situației din Republica Moldova, după recentele alegeri parlamentare anticipate”, iar ”un accent deosebit a fost pus pe necesitatea depășirii crizei politice interne”.
Potrivit sursei citate, un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit ”agenda relațiilor bilaterale moldo-ruse în diverse domenii, în scopul impulsionării acestora”.
”Parteneriatul strategic pragmatic moldo-rus ar corespunde unuia dintre obiectivele programelor electorale enunțate atât de formațiunile din cadrul Alianței pentru Integrarea Europeană, cât și de opoziția comunistă”, se mai spune în comunicatul difuzat de Ambasada Rusiei.
Sursa precizează că ambasadorul Valeri Kuzmin va avea, în viitorul apropiat, întrevederi similare și cu reprezentanții altor formațiuni din Republica Moldova.
Arena.md mai notează că, potrivit comunicatului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, Valeri Kuzmin nu a avut deocamdată o întrevedere cu reprezentanții Partidului Liberal, cea de-a treia formațiune din AIE, condusă de ex-președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu.

Are Romania ambasador la Chisinau?

Din pacate trimiterea unui ambasador ca Marius Lazurca dintr-o locatie ca Vaticanul, unde poate era potrivit, pe o linie de front care este Chisinaul este inca o dovada ca diplomatia romaneasca alege altfel decat dupa competente.
In locul unui diplomat harsit in razboiul de uzura cu diplomatia (adica cu serviciile rusesti), autoritatile romane au trimis un intelectual complet inadaptat unui mediu ca cel de la Chisnau. Nu trebuia sa treaca foarte mult timp ca prestatia sa sa dezamageasca. Si daca stai de vorba cu lideri de opinie pro europeni si pro romani de la Chisinau acestia iti vor spune ca in comparatie cu ambasadorul rus, cel din Romania nu exista. Aceasi parere o au si diplomati europeni si americani de la Chisinau. Si o declara cu regret.
Nu vorbele ci faptele celor doi au facut diferenta.
In timp ce ambasadorul Lazurca se ocupa de corectura afiselor evenimentelor culturale venite din Romania la Chisinau, facand presiuni ca mass-media care il critica pe Plahotniuc sa iasa de pe afise, abasadorul Rusiei face jocuri politice complexe cu partide politice din AIE
Evident Kuzmin face tot ce poate pentru a distruge cel de-al doilea stat romanesc si faptul ca Lazurca nu exista, nu face decat sa-i largeasca ambasadorului rus aria de actiune.
Noroc ca Romania exista la Chisinau si altfel decat prin extrem de inhibata Ambasada a Romaniei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: