Forumuri de afaceri româno-române cu oameni de afaceri de peste Prut

19 septembrie 2010
Un grup de 25 de companii basarabene vor participa la două forumuri romano-române, care vor avea loc la Braşov şi Bucureşti, în perioada 22-25 septembrie 2010, scrie jurnal.md, preluata de Romanian Global News.

La 23 septembrie, la Braşov, businessmenii basarabeni vor participa la Reuniunea oamenilor de afaceri din Republica Moldova şi judeţul Braşov, iar la 24 septembrie - la Forumul de Afaceri Moldo-Român, ce va avea loc în oraşul Bucureşti.

Misiunea economică în România este organizată cu scopul de a consolida relaţiile comercial-economice bilaterale, a prezenta oportunităţilor investiţionale ale Basarabiei, a promova exporturile piaţa României şi a Uniunii Europene şi a crea noi platforme de cooperare eficientă între reprezentanţii business-ului din ambele ţări.

Plecarea celor 25 de companii în România este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în parteneriat cu CCI a României.

Potrivit datelor statistice, în perioada ianuarie - iulie 2010, agenţii economici din Republica Moldova au exportat în România mărfuri în sumă de circa 12,2 milioane USD, înregistrându-se o reducere cu circa 13% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2009. În prima jumătate a anului curent, în Republica Moldova au fost importate mărfuri din România în valoare de 197,56 milioane USD, cu 21% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: