Anul Ion și Doina Aldea Teodorovici a început la Paris

11 februarie 2012







Doina si Ion Aldea Teodorovici sunt, indiscutabil, alaturi de Grigore Vieru, cei care au reaprins in inimile tuturor romanilor din Basarabia iubirea pentru limba romana si neamul romanesc.

Amintirea lor se pastreaza vie si acum. Melodii precum “Eminescu”, “Maluri de Prut” sau “Limba Noastra” dau fiori oricarui roman, desi de la trecerea in nefiinta a celor doi artisti au trecut deja 20 de ani. Pe 9 februarie in Sala Mare a Primariei Arondismentului 16, Departamentul Românilor de Pretutindeni și asociatiile Connexions Moldavie si Toti Romani i-a adus pe scena pe Cristofor Aldea-Teodorovici si Adriana Rusu acompaniati de Dorel Burlacu si Gheorghe Postoronca ce au cantat publicului prezent melodiile celor doi artisti emblematici ai romanilor, deschizand in premiera, ANUL DOINA SI ION ALDEA-TEODOROVICI.
Mai mult decat atat, actorul Nicolae Jelescu, autorul unui CD audio emotionant, “Scrisoare din Basarabia”, a recitat poezii din opera lui Grigore Vieru, Adrian Paunescu, Marin Sorescu și mulți alți poeți extraordinari ai neamului nostru.

Acest eveniment este sustinut de Ambasada Republicii Moldova in Franta si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, și apartine asociatiei “Doua Inimi Gemene”.
Mai multe detalii puteti afla consultand siturile internet a asociatiei Connexions Moldavie - www.connexions-moldavie.eu si asociatiei Toti Romani - www.totiromani.org.

Pentru cereri de interviuri vă rugăm sa contactați Asociația “Toți Români” la numărul de telefon + 33 6.72.90.90.12,contact@totiromani.org sau violeta@connexions-moldavie.eu

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: