Toţi tinerii români pot acum participa la concursul de eseuri in memoriam Valeriu Gafencu

12 februarie 2012

Condiţiile de participare în concursul de eseuri „In memoriam Valeriu Gafencu” au fost modificate. Astfel, data-limită pentru primirea eseurilor a fost prelungită până pe 15 februarie inclusiv. Totodată, acum pot participa toţi doritorii din Basarabia, dar şi de peste Prut.
Concursul este organizat de platforma civică „Acţiunea 2012”, cu susţinerea Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldova şi a Muzeului de Istorie şi Etnografie din Bălţi. Tema acestuia este „Rolul creştinismului în promovarea valorilor naţionale”. Eseul trebuie să fie o creaţie proprie, cu un volum între 1 şi 3 pagini A4, tehnoredactat în limba română. Autorii trebuie să indice pe prima pagină numele, prenumele, instituţia de învăţământ la care îşi fac studiile, precum şi un număr de telefon la care pot fi contactaţi. Data limită pentru primirea eseurilor este 13 februarie. Adresa la care sunt aşteptate lucrările este: concursbalti@yahoo.com
Autorii celor mai bune lucrări vor primi în dar cartea „Sfântul Închisorilor”, dedicată vieţii lui Valeriu Gafencu şi pătimirilor sale, iar eseul câştigător va fi publicat în revista de cultură creştină şi politică din România „ROST”.
Amintim că Valeriu Gafencu, născut în localitatea Sângerei din apropierea oraşului Bălţi, este unul din martirii temniţelor comuniste din România. Cunoscut în mediul creştin-ortodox ca „Sfântul Închisorilor”, acesta a petrecut 11 ani în închisorile de la Aiud, Piteşti şi Târgu-Ocna, ajungând în urma suferinţelor îndurate la o desăvârşire spirituală. A trecut la Domnul la 18 februarie 1952, din cauza complicaţiilor provocate de numeroasele boli pe care le suferea, în special tuberculoza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: