Scandări unioniste și sute de tricoloare pe străzile Chișinăului

1 decembrie 2011
Peste 300 de tineri, veniți din mai multe localități din Republica Moldova, s-au adunat în după-amiaza zilei de joi, 1 decembrie, în scuarul Academiei de Științe, iar apoi au mers în marș spre Ambasada Română din Chișinău. Acțiunea a fost organizată cu prilejul Zilei Naționale a României și împlinirea a 93 de ani de la Marea Unire din 1918, scrie arena.md

Dacă anul trecut tinerii au avut voie să mărșăluiască pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, anul acesta le-a fost interzis. Prin urmare, participanții la această acțiune au mers organizat pe trotuar și au fost însoțiți de polițiști pe tot parcursul marșului. Tinerii, echipați cu pancarde și drapele, au scandat ,,Basarabia e România”,  și ,,Trăiască, trăiască Ardealul, Moldova și Țara Românească!”. Unii din trecători s-au alăturat grupului de tineri, alții s-au arătat nedumeriți de această acțiune. ,,Ce zi specială e astăzi, să meargă acolo în România să scandeze, dar nu la noi în Republica Moldova”, a fost reacția unui trecător.
Tinerii spun, însă, că Ziua Națională a României este o mare sărbătoare pentru ei. ,,Această zi ca și cum ar fi ziua mea de naștere. E prima dată când mărșăluiesc împreună cu acești tineri și îmi place nespus de mult”, a spus Dorin Prisăcaru din Sângerei. ,,Această zi se datorează străbunilor mei și sunt obligat să o urmez până la capăt. Noi pledăm pentru unire și știm că unirea se va înfăptui”, a spus Vlad Țurcanu din Florești.
 
Lângă tineri au mărșăluit și câțiva pensionari, care s-au arătat dezamăgiți de actuala guvernare. ,,Pentru mine 1 decembrie înseamnă un dor de țara mea adevărată. Țara mea e România și am crezut că la ultimile alegeri și guvernanții simt ca și noi, dar ei ne-au trădat și ne-au sărăcit de tot”, a spus Steliana Botezatu din Chișinău. 
 
Ajunși în fața Ambasadei române, manifestanții au rostit un jurământ față de Patrie și au intonat imnul ,,Deșteaptă-te Române”.
 
Manifestația a fost organizată de Platforma civică Acțiunea 2012, coaliţie formată din 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat, notează arena.md

1 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă 1812 a fost ÎNCEPUTUL pentru nenorocirea MOLOTOV din 23 august 1939
2012 va fi SFÂRŞITUL PENTRU respubliKAKA MOLOTOV!


Noi acum retrăim vremea LUPTEI PENTRU UNIRE dusă de buneii noştri în 1859 şi 1918!Noi ştim acum ce simţeau buneii noştri când Imperiile cotropitoare ,Imperiul Turc,Imperiul Rus şi Imperiul Austro-hungar

NE INTERZICEAU DREPTUL DE A FI ROMÂNI.
Ne interziceau DREPTUL DE A FI UNIŢI!


Dar ca şi atunci ŞI ACUM NOI ROMÂNII NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI!Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,MINCIUNA RUSEASCĂ este zdrobită.VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!Pentru că Noi ROMÂNII basarabeni :

ŞTIM CINE SUNTEM
şi
REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!

****SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!****

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: