PSD din România cere demisia lui Eugen Tomac pentru că susține românii din Basarabia

10 decembrie 2011
Deputatul PSD, Cristian Rizea, a cerut, ieri, într-o conferinţă de presă, demisia Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, pentru că susţine identitatea românească şi etnicii români din Basarabia.
Deputatul PSD, Cristian Rizea a fost deranjat, probabil, de faptul că Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a sprijinit în acest an românii din Basarabia mai mult decât românii din Italia şi Spania. Deputatul PSD susţine că în Italia şi Spania există mai mulţi români decât în Basarabia, afirmaţie total eronată, cauzată, probabil, de lacunele adânci ale PSD-istului Rizea în materie de istorie a românilor.


Este regretabil faptul că presedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, nu face diferenţa dintre diaspora şi românii din jurul graniţelor. Acesta se pare că nu realizează că românii din Basarabia, Bucovina de nord, Valea Timocului şi Banatul sârbesc se confruntă cu probleme diametral opuse faţă de românii plecaţi în afara României.


Dacă deputatul PSD, Cristian Rizea nu cunoaşte, îi aducem la cunoştinţă faptul că românii din Basarabia, sudul Basarabiei şi nordul Bucovinei nu se află din voinţa lor în afara graniţelor României. Ei nu au plecat din propria iniţiativă în alt stat, aşa cum se întâmplă în cazul românilor din diaspora. Aceşti români care trăiesc în partea stângă a Prutului au reuşit să reziste deportărilor în masă, foametei organizate şi persecutărilor continue ale regimului bolşevic şi ale imperiului sovietic. Pe această cale, îl informăm că în zonele sus menţionate trăiesc peste 4 milioane de etnici români.

Mai mult, preşedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, identifică susţinerea identităţii româneşti şi a etnicilor români din Basarabia cu "interese particulare, ilicite şi aruncarea banilor contribuabililor români".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Acest Rizea este pur si simplu un idiot...

Anonim spunea...

..sau, un vector al rusilor.

Anonim spunea...

...si idiot si vector si ris,pacat ca si tinar este pe linga toate.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: