După 13 ani, artileria bubuie din nou în Moldova

2 noiembrie 2011
Ministerul Apărării de la Chişinău anunţă aplicaţia de comandament şi stat major „ATLANT −2011”.

„ATLANT −2011” este un exerciţiu complex cu trageri de luptă din armamentul de infanterie, maşinile de luptă BMD-1 şi sistemele de artilerie MT-12, 2S9 „NONA” şi PM-120. În total, în cadrul exerciţiului, care se va desfăşura vineri, vor fi implicaţi circa 300 de militari, 22 unităţi de artilerie şi 36 unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale.

Exerciţiul „ATLANT −2011” este inedit prin faptul că subunităţile de artilerie autopropulsată 2S9 „NONA” vor executa trageri din poziţii acoperite şi trageri directe după o pauză de 13 ani (ultima tragere în 1998). Subunităţile de artilerie antitanc MT-12 vor executa trageri de luptă după o pauză de 10 ani (ultima tragere în 2001). Subunităţile de aruncătoare PM-120 vor execută trageri în cadrul subunităţii după o pauză de şapte ani (ultima tragere în 2004).

Adiţional, în cadrul aplicaţiei vor fi introduse patru tunuri grele D-20 pentru testarea prin tragere după o pauză de 13 ani (ultima tragere în 1998).


În decursul exerciţiului „ATLANT −2011”, subunităţile operaţionale vor executa misiuni specifice operaţiilor de stabilitate şi sprijin în combinare cu executarea misiunilor clasice. Concomitent, se va testa pregătirea şi antrenarea subunităţilor de artilerie la executarea misiunilor de sprijin cu foc. Obiectivul de bază este perfecţionarea nivelului operativ — tactic al secţiilor şi serviciilor Comandamentului Forţelor Terestre şi al statelor majore ale unităţilor militare ale Armatei Naţionale.

sursa: ziuaveche.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da multe prostii s-au facut in 8 ani.vorosca in genere avea in plan sa desfiintze armata pentru a ne pune cu curu gol in fata tunurilor separatistilor...jig imputit.Doamne, fa nitel regula si pe la noi.

Anonim spunea...

In caz de razboi Romania va interveni pentru Republica Moldova dupa care vor interveni si aliatii.....Rusia da din coate atat mai poate face, lumea se va pregati pentru o posibila interventie in Rusia

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: