Musulmanii din Caucaz îşi revendică Republica Moldova

19 mai 2011
Bărbaţi rugându-se într-o moschee

Protestele asociaţiilor ortodoxe din Republica Moldova împotriva cultului islamic au stârnit reacţii aprinse printre musulmanii din Caucaz. Ei spun că se văd nevoiţi să preia puterea în ţara noastră, întrucât Moldova a fost cândva parte a Calilfatului Otoman, scrie stirilocale.md.

„Până la căderea Califatului Otoman, Moldova s-a aflat în componența acestuia, de aceea preluarea puterii în mâinile musulmanilor în această țară este o obligație a noastră", susțin musulmanii din Caucaz într-o știre apărută pe portalul islamist kavkazcenter.com., citată de stirilocale.md

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, este numit popă-superior, iar mitropolitul Vladimir - căpetenie Mushrikûn. Nici Voronin nu a scăpat de condeiul ascuțit al autorului știrii, fostul președinte, pomenit în legătură cu declarațiile sale referitor la înregistrarea Ligii Islamice, este numit căpătenie de kafiri (necredincioși).

Aseară, la Publika TV ,episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel a afirmat că reprezentanţii Ligii Islamice sunt cei mai străini oameni pe teritoriul ţării noastre şi a cerut revizuirea legii cultelor.

"Bănuiesc eu că anume reprezentanţii Ligii Islamului sunt străini în ţara noastră. Şi am zis în declaraţia noastră că ar trebui şi ei să conştientizeze că cum s-au simţit bine în pământul nostru, în republica noastră din 1993 încoace, tot aşa să fie şi de acum înainte. Să fie oaspeţi pentru un timp, dar să recunoască că ţara noastră este sută la sută ţară creştină. Am cerut şi insistăm pe aceaşi poziţie, să fie revizuită hotărârea de legiferare a legii islamice", a declarat Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: